נמאס לכם לזרוק ירקות או עשבי תיבול טריים אחרי ימים ספורים שקניתם אותם? אפילו עדיין לא הספקתם להשתמש בחצי מהפטרוזיליה שקניתם (לדוגמה) ואתם נאלצים לזרוק את השאר, כי הם מתקבצים, נובלים ומאבדים מהטריות שלהם והעובש מתקרב. כך תוכלו להאריך ולשמור בקלות על העמידות והטריות שלהם.
לשטוף או לא לשטוף לפני האחסון? זהו נושא שנוי במחלוקת בקרב שפים. אנשים שנמצאים במחנה של ה- \”ללא שטיפה\” חשים שזה אינטואיטיבי להתנגד להוספת עודף לחות לעשבי תיבול או ירקות טריים, שכן הרטיבות עלולה להאיץ את ההידרדרות. יש משהו בתיאוריה הזו: עשבי תיבול רטובים יהפכו נבולים יותר מהר.
עם זאת, מומלץ לשטוף אותם בכדי להיפטר מחיידקים, מזהמים חומרי הדברה וכו\’ ואז לייבש את הרטיבות לחלוטין לפני האחסון (להניח אותם על נייר סופג).
הדרך הקלה ביותר לנקות את עשבי התיבול
- שוטפים אותם היטב תחת מים קרים (יש חשיבות לטמפרטורת המים – מים חמים יהרסו את הירקות הטריים).
- אם אין לכם ספינר לסלט, תנו לעשבי התיבול לשבת על מגבת נייר עד שהם יבשים לחלוטין.
עשבים רכים לעומת קשים
ניתן לחלק עשבי תיבול לשתי קטגוריות: קשים ורכים. אופן הטיפול בהם תלוי בסיווג:
עשבי תיבול רכים
עשבי תיבול רכים הם בעלי גבעולים ועלים רכים ועדינים. עשבי תיבול רכים שכנראה מוכרים לכם:
- ריחן
- פטרוזיליה
- כוסברה
- טרגון
- שמיר
עשבי תיבול קשים
עשבי תיבול קשים הם בעלי גבעולים עבים ונוקשים יותר. עשבי תיבול \”קשים\” שאתם עשויים להכיר:
- רוזמרין
- אורגנו
- טימין
- מרווה
- מרג\’ורם
כיצד לאחסן עשבי תיבול רכים
התייחסו אל עשבי התיבול הרכים כפי שהייתם מטפחים זר פרחים: חתכו את הגבעולים והניחו אותם עם הגזע כלפי מטה, בכוס מים רדודים, החליפו את המים כשהם נעשים עכורים (זו גם הדרך הטובה ביותר לאחסן אספרגוס!).
אם אתם רוצים לשפר עוד את התהליך, מכסים את הזר באופן רופף בניילון נצמד. זה עוזר לעשבי התיבול לשמור על הלחות, בסביבה יבשה ומונע חמצון ונבילה בטרם עת. רוב עשבי התיבול הרכים נשמרים היטב במקרר (כשהם לא רטובים). העשב הרך היחיד שאסור לכם לשמור במקרר הוא בזיליקום – בזיליקום צריך להישאר בטמפרטורת החדר.
כיצד לאחסן עשבי תיבול קשים
שמרו על עשבי התיבול הקשים טריים לאורך זמן על ידי עטיפתם באופן רופף במגבת נייר לחה או במגבת מטבח לחה. הצרור הלח אמור להיכנס למגירה סגורה במקרר שלכם או במיכל אטום ובטוח למקרר (כמו למשל סל ידידותי לסביבה עם רוכסן ואם יש לכם מגירה נסגרת במקרר אתם לא חייבים רוכסן סגירה לירקות) ומומלץ שתהיה הפרדה בין סוגי הירקות השונים ככל הניתן.
כיצד לאחסן עשבי תיבול רכים וקשים יחדיו
הפתרון הוא: Prepara Deluxe Prep Collection 4 Piece Herb Green Keeper
רכשו עכשיו והאריכו את חיי הירקות ועשבי התיבול הטריים שלכם פי 3!
חשוב לציין כי טיפים אלה, למרות שהם מועילים, עשבי התיבול שלכם עשויים להישאר טריים יותר או קצרים מהצפוי בהתאם למגוון רחב של גורמים וסיבות. ייתכן שתרצו להשקיע בגאדג\’ט קטן של Prepara. מיכל אחסון המזון \”Herb Savor Eco Food Storage Container\” עובד עבור עשבי תיבול קשים ורכים כאחד, נועד להתאים בקלות לדלת מקרר, ואמין יותר משיטות אחסון אחרות.
אחת הביקורות מציינת: \”חייהם של הירקות שלי התארכו בעשרה ימים.\”
כמה זמן עשבי תיבול טריים מחזיקים מעמד?
עשבי תיבול טריים יכולים להישמר עד שלושה שבועות אם הם מאוחסנים כראוי. כמובן שכל עשבי התיבול אינם מתנהגים אותו הדבר – סוגים מסוימים נשמרים באופן טבעי יותר מאחרים.
עשבי תיבול אלה נשמרים בדרך כלל כשלושה שבועות:
- פטרוזיליה
- כוסברה
- רוזמרין
- שמיר
- טרגון
עשבי תיבול אלה נשמרים בדרך כלל כשבועיים:
- ריחן
- אורגנו
- מנטה
- טימין
- מרווה
רוצים לשמור על הירקות והפירות שלכם טריים? המוצרים האלו עשויים לעניין אתכם.
ויתור: התוכן המופיע במאמר איננו מהווה המלצה או תחליף לטיפול רפואי מוסמך. כל שימוש במידע המופיע במאמר הוא על אחריות הקורא בלבד. חלק מהתכנים עשויים להכיל תרגום של חדשות ממקורות ידועים ומהימנים, מחקרים רשמיים וכמו כן מידע המסתמך על תנועת הניו אייג’ (ללא ביסוס מדעי), ויקיפדיה ואתרי מחקר רישמיים.
הפוסט הבא עשוי להכיל תוכן שיווקי. חלק מן הקישורים עשויים להפנות אתכם לאתרים חיצוניים (מהימנים), כגון חנויות, חברות ושירותי צד שלישי.
מקורות
אולי יעניין אתכם:
הצטרפו לניוזלטר לקבלת עדכונים בלעדיים
ספאם זה לא כאן!
קטגוריות
אהבתם?
עזרו לנו בתרומה סמלית לתמיכה במחבר ובצרכי תחזוקת האתר. תודה.