*אזהרה: חובה לשאול מומחה פטריות מוסמך אם הפטריות אכילות, לפני שאתם בכלל נוגעים בהן.

אם אתם מעוניינים לצאת לטיול ביער כדי לחפש פטריות, אם זה על מנת לצלם, סתם כדי לראות אותן או על מנת לאסוף אותן לשולחן ארוחת הערב (*אסור לאכול ללא אישור של מומחה פטריות). ומכיוון שאתם לא בטוחים באילו מותר לגעת, תוכלו להשתמש באפליקציה, כדי ללמוד עליהן.

ניסיון להפחית את כמות ההרעלות

חוקרים מאוניברסיטת קופנהגן (KU) פיתחו אפליקציה חינמית שיכולה לזהות פטריות – בניסיון להפחית את כמות ההרעלות שנגרמות מפטריות בר שצומחות ביערות לחים בעיקר.

לומדים על פטריות בר, ולא אוכלים אותן בקלות דעת – לא נוגעים בפטרייה, ללא ליווי וסיווג הפטרייה ע\”י מומחה מוסמך

הכוונה של האפליקציה היא ללמוד על פטריות, ולא – להשתמש באפליקציה כדי לוודא אילו פטריות ניתן לאכול. קודם כל האפליקציה אינה מושלמת, דבר שני הרבה תלוי באיכות הצילום, באפליקציה עשויות להיות טעויות בחישוב או באגים. לכן, היא לא למטרות זיהוי פטריות לאכילה.

\”זו הפעם הראשונה שאפשר לקבל סיוע בזיהוי פטריות באופן מיידי באמצעות זיהוי תמונות דיגיטליות בדנמרק,\” אמר פרופסור חבר וראש הפרויקט, יעקב היילמן-קלוזן.

התייעצו עם מומחה פטריות מוסמך; אין להסתמך על תוצאות האפליקציה

האפליקציה, שנקראת Svampeatlas בתרגום לעברית \”אטלס פטריות\”, מקושרת למאגר נתוני הפטריות של בדנמרק. האפליקציה מופעלת על ידי המשתמש שמצלם פטריה, שהאפליקציה לאחר מכן מנתחת ומזהה.

עם זאת, חוקרים מזהירים שאסור להסתמך אך ורק על האפליקציה. \”לעולם אסור לאכול פטריה רק ​​בגלל שהאפליקציה מציעה שהיא אכילה. אתה תמיד צריך לדאוג לשאול מומחה מנוסה, \”אמר היילמן-קלוזן.

מוות מפטריות רעילות

בממוצע, מידי שנה מתים שני אנשים מאכילת פטריות רעילות, כך לפי נתוני ההרעלות של Giftlinjen בבית החולים Bispebjerg שבדנמרק. מספר דומה של השתלות כבד נגרמות גם על ידי פטריות רעילות.

להורדת האפליקציה לחצו כאן