מדינות בונות יערות מחדש, החל מפקיסטן, שמשלמת למובטלים כדי לשתול 10 מיליארד עצים, וכלה באפליקציה סלולרית סינית המממנת 120 מיליון עצים.

אנחנו צריכים עוד עצים. הם המפתח להתמודדות עם משבר האקלים ותמיכה באינספור סוגים ייחודיים של בעלי חיים וצמחים. הם חיוניים גם למשרות, לעסקים ירוקים ולבריאות שלנו.

עצים סופחים מזהמי אוויר, מה שמסייע במניעת עד 670,000 מקרים של אסתמה

בארה”ב לבדה, כיום היערות מנקים 15% מפליטת הפחמן הדו חמצני של המדינה מדלק. אנו מאמינים שיש הזדמנות להכפיל זאת. עצים סופחים מזהמי אוויר, מה שמסייע במניעת עד 670,000 מקרים של אסתמה ותופעות נשימה חריפות אחרות מדי שנה בארה”ב. מחקרים הראו כי על כל מיליון דולר המושקעים בשיקום היערות בארה”ב, נוצרות 40 משרות חדשות. בעולם, ניהול בר-קיימא של יערות יכול ליצור 230 מיליארד דולר בהזדמנויות עסקיות ו -16 מיליון משרות ברחבי העולם עד שנת 2030.

עתיד מלא ביותר יערות הוא המפתח לחוסן של הכלכלה, האנושות וכוכב הלכת שלנו

הזנחנו אותם תקופה ארוכה מידי. אבל ברור, שעתיד מלא ביותר יערות הוא המפתח לחוסן של הכלכלה, האנושות וכוכב הלכת שלנו. למרבה המזל, ברחבי העולם אנשים מאמצים את כוחם של העצים כדי להתמודד עם אי-שוויון חברתי, משבר האקלים ואובדן המגוון הביולוגי.

מדינות אפריקה, שמעבר לקצה הסהרה חברו יחד לשתילת “חומה ירוקה גדולה” – 8,046 ק”מ של עצים כדי להילחם בהתפשטות המדבר. בפקיסטן הממשלה משלמת לאנשים מחוסרי עבודה כדי לשתול 10 מיליארדי עצים. בסין, אפליקציה לנייד מימנה נטיעה של יותר מ -120 מיליון עצים.

בארה”ב נבנית גם תנועה דו-מפלגתית ארצית. בעמק ריו גרנדה, שבדרום טקסס, בה מתנדבים מכל הגילאים, משני צידי הגבול, נפגשים מדי שנה בכדי לשתול מחדש את יערות ה- thorn היקרים מפז שבעבר זכו לכיסוי אזור זה. ברחבי קליפורניה קמו שותפויות ציבוריות-פרטיות לשיקום יערות שרופים, תוך שימוש במיני עצים, שיכולים לשרוד טוב יותר, אל מול השריפות העתידיות באקלים המתחמם במהירות.

יוזמות שתילת עצים עירוניות פורחות בערים מגוונות ברחבי ארה”ב. מפניקס ועד לפרובידנס, הדבר חיוני מכיוון שיש צורך בתכונת הקירור של העצים בכדי לסייע בהגנה על הערים מפני האיום העולה של חום קיצוני המוצג ברחבי ארה”ב בקיץ הקרוב.

לשחזר ולגדל טריליון עצים ברחבי העולם עד שנת 2030

המומנטום העולמי הזה הוא שהיווה השראה לפורום הכלכלי העולמי בינואר להשיק את 1t.org, פלטפורמה כוללת לתמיכה במאמץ העולמי לשמר, לשחזר ולגדל טריליון עצים ברחבי העולם עד שנת 2030. כעת, הפורום והיערות האמריקאיים שותפים להאיץ את החזון הזה בארה”ב ומחוצה לה.

אנו מאמינים כי לארה”ב יש תפקיד מוביל ומשמעותי, תפקיד כוללני, שמגיע מהרוח האמריקאית של עבודה קשה וחדשנות. החזון שלנו הוא שממשלות בכל הרמות, תאגידים, עמותות, מדענים, יזמים וקבוצות קהילתיות יעבדו זה לצד זה כדי להגן ולשקם את היערות שלנו ולהבטיח שהם יפרחו לדורות הבאים. רבים כבר עושים עבודה קריטית אך לא מוכרת – והם זקוקים ליותר תמיכה. לא רק בצורה של מימון וסיוע טכני, אלא בצורה של מומנטום ותנופה ציבורית.

זה יכול להעשות. בחודש יולי התכנסו המנהיגים הדו-מפלגתיים בוושינגטון הבירה כדי להעביר את החוק האמריקאי המשמעותי לשימור הטבע, הצעד הגדול ביותר לשימור היערות של ארצנו מזה 50 שנה. מנהיגים מ -25 מדינות ארה”ב, “ברית האקלים” בארה”ב וראשי ערים ברחבי אמריקה מקיימים גם מדיניות ציבורית חדשה ונועזת לשימור, שיקום וגידול היערות שלנו. חקיקה פדרלית נוספת בדרך, כולל החוק הדו-מפלגתי שמטרתו לשחזר כ -1.2 מיליארד עצים מהיערות הלאומיים של אמריקה עד שנת 2030 מה שגם ייצר כמעט 49,000 משרות חיוניות לאיכות הסביבה.

“קבוצות נוער וארגוני אמונה מובילים מיצרים יוזמות חדשות לנטיעת עצים כדי להעסיק את חבריהן. משפחות ויחידים מצטרפים למאמץ. זו תקופה מרגשת”

זו לא רק הממשלה. מטכנולוגיה ועד קמעונאות למימון, עסקים מתחייבים לשמר יערות ולשתול מיליוני עצים. קבוצות נוער וארגוני אמונה מובילים מיצרים יוזמות חדשות לנטיעת עצים כדי להעסיק את חבריהן. משפחות ויחידים מצטרפים למאמץ. זו תקופה מרגשת, אבל יש לנו עוד דרך ארוכה לעבור.

זו הסיבה שאנחנו משיקים השבוע את פרק ארה”ב ב- 1t.org, בהובלת “היערות האמריקאים” והפורום. המטרה שלנו היא לעודד את כולם לעשות יותר ולעזור להם לעשות זאת טוב יותר. 855 מיליון עצים שיש לשתול או לשמר, ומיליארדי דולרים בפעולות תומכות, כמו למשל טכנולוגיית מיפוי ומימון פחמן, שיובילו להפצת עצים רבים נוספים.

על ידי עבודה עם אנשים וארגונים שמביטים קדימה ודואגים לסביבה, אנו יכולים להבטיח עתיד משגשג ובר קיימא לנו ולכדור הארץ היקר שלנו. השאיפה שלנו צריכה להיות לא פחות מזה.

מאמר זה פורסם לראשונה בפורום הכלכלי העולמי.