ההתמכרות שלנו לפלסטיק יוצאת משליטה, אבל חברה אחת חושבת שיש לה פיתרון מחומר שנמצא בטבע.

על פי האו\”ם, ייצרו בני אדם יותר מ -8.3 מיליארד טון פלסטיק מאז שנות החמישים. לרוב זה מסתיים במזבלות, ויכול להימשך מאות שנים עד להתפרקות.
סטארט-אפ ביוטקי מניו יורק, Ecovative, שם לו למטרה לצמצם את הפסולת הזו עם mycelium (תַפטִיר), המבנה הדומה לשורש של פטריה. למרות שאנחנו רגילים לראות פטריות צומחות מעל פני האדמה, המיסיליום הוא מה שצומח מתחתיו.

המנכ\”ל והמייסד המשותף של Ecovative, אבן באייר, אמר ל- CNN Business \”[פסולת פלסטית] ממש הורסת את גלגלי המערכת האקולוגית של כדור הארץ.\”[אלטרנטיבה טבעית] יכולה להתייחס להרבה מהבעיות החמורות שלנו, במיוחד בקטגוריית הפלסטיק לשימוש חד-פעמי.\”

\"\"

החברה טוענת כי פיתחה דרך לגדל את המיסיליום לצורות וגדלים ספציפיים. השיטה, על פי Ecovative, כוללת נטילת פסולת צמחית אורגנית וחיסולה בעזרת תַפטִיר. לאחר שהתַפטִיר צומח דרך החומרים החקלאיים וסביבתם, הוא קושר אותם זה בזה, ומספק אלטרנטיבה טבעית לחומרי אריזה עשויים קלקר. זהו תהליך שנמשך כשבוע עם מינימום מים וחשמל הנצרכים לייצור החלקים.

בסוף חייו של החומר התַפטִירי, ניתן לפרק אותו ולהכניס אותו לגינה שלך. \”זהו חומר מזין, לא מזהם\”, הוסיף.
זה חזון שעזר ל- Ecovative למשוך מיליונים ממשקיעים כמו חברת 3M Company, ואפילו חוזה של 9.1 מיליון דולר עם משרד ההגנה האמריקני.

דארבי הובר, מומחה בכיר במשאבים במועצה להגנה על משאבי טבע ללא מטרות רווח, אמר ל- CNN Business כי \”הנושא הגדול יותר כאן הוא לחשוב מחדש על ההסתמכות שלנו על האריזות החד פעמיות בסך הכל.\” ובכל זאת, הובר מעודד מהעבודה של אקובטיבית. \”אבל יש רעב גם לחלופות ברות קיימא יותר ואנו מקדמים בברכה אפשרויות קיימא יותר להגיע לשוק.\”

החברה, שהושקה בשנת 2007, מתמקדת כעת בפיתוח חומרי מיסליום מהדור הבא כדי לשבש את ענף החקלאות בעזרת כל דבר, החל מעור טבעוני לבשר על בסיס צמחי. אלטרנטיבות אלה משתמשות לרוב במרכיבים כמו חלבוני אפונה וסויה מהונדסים גנטית, אך אף אחת מהן לא השתמשה – בהצלחה – במיסליום.

\”יש לזה באמת אפשרויות ללא גבולות,\” אמר באייר. בייקון תפטירי נמצא עדיין בשלב הבדיקה שלו. בספטמבר, אקובטיבית ניתקה את עסק הבשר מבוסס המפעל שלה, אטלסט פוד ושות\’, אולם שתי החברות עדיין עובדות יחד.

החברה מאמינה כי התַפטִיר יכול למלא תפקיד מרכזי בבנייה, מכיוון שחומרי בנייה מתַפטִיר פטריות הם בידודיים וניתן להשתמש בהם באותה צורות כמו חומר בנייה קונבנציונאלי, אמר באייר. למעשה, חומרי אריזה עשויים להיות רק ההתחלה. הסטארט-אפ שם עיניו על מטרה נועזת נוספת: בניית איברים.

\”החלום שלי הוא שיום אחד אפשר יהיה לגדל ריאה ולזרוע אותה עם תאי ריאה ולהשתמש בתַפטִיר כדי ליצור את רשת הנימים ולהשתמש בתאים האנושיים כדי ליצור את הריאה בפועל,\” אמר באייר.

מקורות: https://edition.cnn.com/2019/11/13/tech/ecovative-mission-ahead/index.html