על פי מחקר חדש שהוביל סטיב בונוויל מבית Université libre de Bruxelles, הפטריות הראשונות התפתחו על פני כדור הארץ לפני 715-810 מיליון שנה, 300 מיליון שנה מוקדם יותר ממה שהקהילה המדעית האמינה עד כה. התוצאות שפורסמו ב- Science Advances מצביעות גם על כך שפטריות יכולות היו להיות שותפות חשובות עבור הצמחים הראשונים שהתיישבו על פני היבשת.
מקורן והתפתחותן של הפטריות – הן עדיין עניין מסתורי מאוד. רק שני אחוזים מהמינים זוהו ע\”י המדע, ובגלל טבען העדין, מציאת מאובנים של פטריות או תפטיר הוא נדיר ביותר וקיימים קשיים להבדילם ממיקרואורגניזמים אחרים. עד כה, מאובני הפטריות הוותיקים ביותר שנמצאו היו בני 460 מיליון שנה.
קבוצת חוקרים בראשות פרופסור סטיב בונוויל, מיחידת המחקר למחקר ביולוגיה-כימיה ומודלים של כדור הארץ במדע האוניברסיטה libre de Bruxelles גילתה מאובן חדש של פטריות – העתיק ביותר שאי פעם זוהה מההרכב המולקולרי שלו. התוצאות התפרסמו ב- Science Advances.
שרידי המאובנים של ה- mycelium (רשת תפטיר מיקרוסקופית בעלת קשרים זה בזה) התגלו בסלעים בני 715 – 810 מיליון שנה – תקופה היסטורית של כדור הארץ עוד כאשר החיים על פני היבשות היו בחיתוליהם. הסלעים העתיקים הללו, שנמצאו ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו וחלקן נשמרו במוזיאון אפריקה בטרוורן, נוצרו בסביבת לגונה או אגם החוף. \”נוכחות פטריות באזור המעבר הזה בין מים לאדמה גורמת לנו להאמין שהפטריות המיקרוסקופיות הללו היו שותפות חשובות לצמחים הראשונים שהתיישבו לפני כדור הארץ לפני כ -500 מיליון שנה\”, מסביר סטיב בונוויל, פרופסור באוניברסיטת libre de Bruxelles ורכז המחקר.
\”זו תגלית משמעותית, אשר דורשת מאיתנו לשקול מחדש את ציר הזמן שלנו להתפתחות האורגניזמים בכדור הארץ,\” אומר בונוויל. \”השלב הבא יהיה להביט אחורה בזמן, בסלעים עתיקים עוד יותר, לגלות האם אותם מיקרואורגניזמים של פטריות הם באמת קשורים במקורותיהם לממלכת החיות או ממלכה אחרת.\”
מקורות: https://phys.org/news/2020-01-mushrooms-earlier-previously-thought.html