המדענים והחוקרים המובילים בעולם בתחום הקנאביס והפסיכדליים, המשקיעים, מובילי התעשייה ומעצבי דעת הקהל יתכנסו בחודש הבא בתל אביב לשני כנסים המתמקדים בעתיד הרפואה המבוססת על צמחים.

בכנסים שיערכו יביטו בקנאביס והפסיכדליים כתרופות. כנס ה- CannaTech תל-אביב יתקיים ב 30-31 במרץ 2020, ו- PsyTech יהפוך לפלטפורמת גילוי על הרפואה הפסיכדלית.

CannaTech הוא אירוע קנאביס עולמי שנוסד על בישראל, שזכה להכרה נרחב כחוויה העיקרית בתעשייה בתחום החינוך, הרשתות וכלכלת הקנאביס העולמית.

למעלה מ- 1,200 משתתפים מיותר מ -40 מדינות ישתתפו ב- CannaTech תל אביב בכדי ללמוד מיותר מ- 50 נואמים מומחים על ההתפתחויות המדעיות והעסקיות האחרונות בתחום המתמקד במחקר, בשווקים ובמימון, חדשנות חקלאית, ומדיניות הרגולציה והממשל.

על פי דיווח שפורסם לאחרונה על ידי רשת פרטנרים, רווחי הקנאביס החוקי ברחבי העולם יגדלו ל -103.9 מיליארד דולר עד שנת 2024, כתוצאה מהביקוש ברחבי העולם לרפואה הנגזרת מקנאביס, ומדינות נוספות כולל ארה”ב שאישרה את השימוש בצמח – רפואי ולפנאי כאחד.

סול קיי, מייסד ומנכ”ל CannaTech ו- iCAN ישראל-קנאביס, אמר: “התחלתי את CannaTech לפני חמש שנים כאירוע קטן בתעשייה בתל אביב וזה התפתח לפלטפורמה עולמית. אנו ממשיכים לעשות צעדים בשבירת הסטיגמה סביב קנאביס רפואי.

“אנו רואים ממשלות ברחבי העולם מכינות תוכניות לגליזציה. ישראל נותרה בחזית התעשייה הרפואית העולמית המתהווה, ויחד, עם שותפים מרחבי העולם, אנו נעזור למיליוני חולים הזקוקים לה. לא יכולתי להיות גאה יותר להציג את ההתקדמות שעשינו, כאן, בתל אביב היפה. ”

PsyTech

ועידת PsyTech הוקמה על ידי הצוות שמאחורי CannaTech, והיא הוועידה הראשונה של ישראל שהתמקדה בחדשנות והשקעות ברפואה פסיכדלית. PsyTech יתקיים בתאריכים 29-31 במרץ, 2020.

עם עניין מחודש במחקר ה- MDMA, קטמין ופסילוסיבין (או “פטריות קסם”), ונורמליזציה הולכת וגוברת לאחר עשרות שנים של סטיגמה, קנאביס ופסיכדליה כתרופות הופכים במהרה לתחום מוביל ברפואה.

ישראל היא המובילה בתחום השימוש בפסיכדלים לטיפול בהפרעת לחץ פוסט טראומטית (PTSD) ובדיכאון העמיד לטיפול. PsyTech בונה את המערכת האקולוגית הפסיכדלית העולמית כדי להעלות את הרפואה הפסיכדלית לסדר היום, לטפח נורמליזציה ולהאיץ את החדשנות ווההשקעות בתחום.

הקהל של PsyTech מורכב מאנשי מקצוע בתחום הרפואה והמדע, כמו גם משקיעים הרואים את הפוטנציאל התעשייתי העצום בטיפולים חדשים להתוויות שונות בנושא בריאות הנפש.

עדויות גוברות מצביעות על פוטנציאל הפסיכדלים בטיפול בבעיות ותסמינים של בריאות הנפש, כולל דיכאון וחרדה, הפרעה טורדנית כפייתית והתמכרות לאופיואידים, אלכוהול וטבק. ניסויים קליניים על טיפולים פסיכדליים מתרחשים כעת באוניברסיטאות ובהן Yale and John Hopkins, וב- Imperial College לונדון ובבתי חולים מובילים ברחבי ישראל.

נכון לעכשיו, משרד הבריאות בישראל אישר להשתמש ב- MDMA, הידוע בכינויו “אקסטזי” לטיפול בחמישים חולים הסובלים מ- PTSD בארבעה בתי חולים ישראליים. ישראל היא המדינה היחידה בעולם בה הממשלה מממנת מחקרים המשתמשים בפסילוסיבין לדיכאון עמיד.

פסילוסיבין קיבל את הכינוי “פריצת דרך טיפולית” ממינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) בשנת 2018 לאחר שהראיות הראו כי הדבר עשוי להועיל יותר מטיפולים עכשוויים בהפרעת דיכאון חמורה (MDD). האיגוד הרב-תחומי למחקרים פסיכדליים ללא מטרות רווח (MAPS) קיבל אף הוא בקשה לתכנית בעלת גישה מורחבת לפסיכותרפיה בסיוע MDMA ל- PTSD על ידי ה- FDA.

חיים ראקלוב, מנכ”ל PsyTech, אמר כי “פסיכדלים הם הקידמה הטיפולית הבאה עם הבטחה רבה וגישה שונה לטיפול ואיכות חיים המניבה תוצאות מדהימות שתאושרנה מדעית.

“PsyTech תראה את השמות הגדולים בתעשייה מתלכדים בתל אביב, לב לבה של אומת הסטארט-אפ, כדי להניע את שיחת התרופות הפסיכדליות העולמית. גל של מידע חדש, מחקר ועניין צרכני בנושא פסיכדלים מציפים את השוק.”

מומחים בינלאומיים המרצים ב- PsyTech כוללים את כריסטיאן אנגרמאייר, מייסד מדעי החיים ATAI, ריק דובלין, פרופסור ומנכ”ל האגודה הרב תחומית למחקרים פסיכדליים (MAPS), ברוס לינטון, מייסד ויו”ר לשעבר ומנכ”ל משותף בחברה לצמיחת Canopy. ד”ר רוזלינד ווטס, פסיכולוג קליני בקבוצת המחקר הפסיכדלי במכללת אימפריאל לונדון, וג’יי.ר ראן, מייסד ומנכ”ל משותף של MindMed.

האירועים החופפים יאפשרו למשתתפים המעוניינים לחקור את השדות המובחנים ולגלות סינרגיות שעשויות לסייע להם להתקדם בתחום.

קיי (Kaye) מ- CannaTech אמר: “עם הבנה הולכת וגוברת של הממשל ותאגידים שהקנאביס הוא תרופה, נסללה דרכם של הפסיכדלים להיכנס לשימוש ברפואת המיינסטרים. לתעשיית הפסיכדליה המתעוררת יש הרבה מה ללמוד מניסיון הקנאביס הרפואי.”