מחקר חדש שפורסם לאחרונה על ג’ינסנג, צמח מסורתי המשמש למטרות רפואיות, וידוע ביכולתו לכאורה לסייע בהפחתת השמנת יתר. הממצאים הם חיוביים, ומרמזים כי ג’ינסנג עשוי לסייע בניהול משקל הגוף על ידי הפעלת רקמת שומן חומה, המכונה יותר ‘שומן חום’, ויעורר היווצרות של רקמה שורפת אנרגיה דומה בשם ‘beige fat‘.
המחקר שפורסם לאחרונה ב- BMJ מפרט את העבודה שביצע צוות מדענים במטה האקדמיה הסינית למדעים. במילים פשוטות, המדענים התכוונו לחקור את היתרונות לכאורה שמציע ג’ינסנג בהפחתת משקל הגוף.
על פי המחקר, נעשה שימוש בתמצית ג’ינסנג ונצפו השפעותיו על חיידקי מעיים. הצוות מצא כי ג’ינסנג גרם להגברת Enterococcus faecalis, זן של חיידקי מעיים שנמצאו בבני אדם וביונקים אחרים.
חיידק ספציפי זה מסוגל לייצר חומצה מוריסטולית, חומצת שומן בלתי רווית שרשרת ארוכה המפעילה שומן חום שורף אנרגיה ומעוררת היווצרות שומן “beige fat“. בניגוד לשומן הלבן המאגר אנרגיה, שומן חום קיים בכמויות נמוכות בהרבה ופועל על ידי שריפת שומן.
מכיוון ששומן beige וחום מייצר חום על ידי שריפת אנרגיה, עלייה והפעלה של רקמות שומן אלה עשויה לעזור להגדיל את מספר הקלוריות שאחד שורף ביום, ולהפחית את משקל הגוף כתופעת לוואי חיובית. למרות שהמחקר אינו מציע שאנשים צריכים להתחיל לצרוך ג’ינסנג כתוסף לירידה במשקל, הוא מציין כי ממצאים אלה יכולים לעזור לעצב את התפתחותם של טיפולי השמנה עתידיים על בסיס פרוביוטיקה.