תכונות עיקריות
פטריית הצ'אגה שייכת לקבוצת האדפטוגנים. צמחים ופטריות אדפטוגניים עוזרים לנו להביא את הגוף בחזרה לאיזון, לפטרייה זו ישנם השפעות רבות ומועילות על מערכת העצבים, המערכת החיסונית, מערכת העיכול, מערכת הלב וכלי הדם ועל המערכת האנדוקרינית.
- פטריות צ'אגה הן נוגדי חמצון רבי עצמה ומקור של (Superoxide Dissutase SOD) אשר מונע חמצון, במיוחד רדיקלים חופשיים כמו חמצן סינגלט אחראי על רקמות מזיקות.
- פטריות צ'אגה הן מקור מצוין לכ- 200 + Phytonutrients
- מכילה כמויות משמעותיות של ריבופלאבין וניאצין.
- מכילה ויטמין B ו- D, פלבנואידים, פנולים, נחושת, סידן, אשלגן, מנגן, ברזל ואנזימים
- עשירה במינרלים: אשלגן, צזיום וגרמניום; כל מה שהגוף צריך להישאר אלקליין
- מקור מצוין לחומצה פנטותנית המסייעת לבלוטת יותרת הכליה ולאברי העיכול
- פטריות צ'אגה שימשו לשיפור תפקוד קוגניטיבי ואבדן זיכרון.
- מקור חיוני של סטרולים המבוססים על צמחים אשר מפחיתים כולסטרול LDL רע, מייצב לחץ דם, מגביר את חילוף החומרים ומסייע למערכת האנדוקרינית
- הצ'אגה, שמקורה בעצי ליבנה, אשר בעצמם עשירים בחומצת Betulinic אשר שימשה בכדי לכווץ סוגים מסוימים של גידולים סרטניים.
שיפור התגובה החיסונית, הקטנת רמות הסוכר בדם וחיזוק הגוף במהלך גדילה לא נורמלית ומוטגנית. לצ'אגה יש גם את היכולת לעורר את התגובה החיסונית, להפחית דלקתיות, מה שהופך אותה לאדפטוגן חזק מאוד עבור הגוף. בנוסף משחררת כאבים מטהרת את הדם ומגנה על הכבד.
מרכיבים פעילים
מכילה מעל 215 Phytonutrients, Glyconutrients כולל: חומצה בטולינית, סוכרים, בטא גלוקנים, טריפפטידים, Triterpenes כולל Lanosterol מסוג Triterpenes, Sterols, Saponins, Inotodiols, חומצה Trametenolic ומלאנין. חומצות אמינו, סיבים תזונתיים, מינרלים, נתרן, זרחן, ויטמין B1 (תיאמין), B2 (ריבופלבין) , B3 (ניאצין), ויטמין D2 Ergosterol, אשר אינו נמצא בירקות.