myHerb

3 צמחים שעשויים לסייע במצבי מתח וחרדה

כאשר החרדה מתחילה לעלות בגוף, זה יכול להרגיש כאילו העולם סוגר עליך. הנשימה מתגברת, הדופק שלך עולה, והמוח שלך מתחיל לרוץ. זה יכול לקרות פתאום, או אירוע זמני כמו גמילה מניקוטין, קפאין או קנאביס. ניהול אורח חיים תקין כמו נשימה מודעת, פעילות גופנית, ואכילת תזונה עשירה במינרלים יכולים לעשות הבדל גדול בהתמודדות עם חרדה.

החדשות הטובות הן כי יש הרבה צמחי מרפא נפלאים שיעילים נגד חרדה, והם לא חולקים את אותו הסיכון של התמכרות ותלות, שמגיעים עם תרופות נגד חרדה כגון: בנזודיאזפינים. כמו כל התרופות, צמחי מרפא אלה אינם מתאימים לכל אחד. מה שכן, הם יכולים להיות מועילים מאוד כאשר הם נצרכים במינון הנכון ומתאימים כראוי לצרכים שלך.

לפניכם שלושה עשבי תיבול שיכולים לעזור להתמודד ביתר קלות עם חרדה.

1. קערורית (סקוטלריה) Skullcap

Skullcap בשמו הלועזי, הוא צמח מפיג חרדה עבור אנשים, שחווים חרדה יחד עם חוסר שקט, מתח שרירים, ותנועת לסת. אם אתם מרגישים שאתם \”מטפסים על הקירות\” כאשר אתם תקועים במהלך התקף חרדה, סקוטלריה יכולה לעזור לך להרגיע לא רק החרדה שלך, אלא גם את המתח השרירי הנלווה וחוסר השקט. היא יעילה כאשר נצרכת בתה או בתמיסה.

קערורית לרכישה:
עשוי לעניין אותכם בנושא סקוטלריה:

2. פסיפלורה (פסיפלורה אינקרנטה)

פסיפלורה היא למעשה צמח מרפא מתון בהשפעתו, אך השפעתו בהחלט ניכרת, עבור אנשים אשר כל מה שנשאר מהם הוא חרדה. החלק של הצמח בו אנו משתמשים להרגעה הוא העלים לא הפרי (לפרי סגולות ויתרונות משלו). אם אתם מרגישים תחושה של תשישות, אבל לא מסוגלים לנוח כי המחשבות בראש רצות, נסו את הצמח המופלא הזה.

צמח הפסיפלורה יעיל הן בצורת אבקה לתה והן כתמצית בכמוסות.

עלי פסיפלורה לרכישה:
עשוי לעניין אותכם בנושא פסיפלורה:

3. קווה קווה (Piper methysticum)

קווה קווה הוא עשב נוגד חרדה מפורסם ביותר, עם סיבה טובה. זהו צמח רב עצמה אשר הוכח כיעיל בהפחתת החרדה, בהשוואה לפלסבו. קווה קווה הוא יותר מרגיעה ומהפנט מאשר פסיפלורה וסקוטלריה. יש לו מסורת ארוכה של שימוש פולחני בפולינזיה, הוא ידוע בהשפעה המרגיעה ומשככת כאבים.

בשנים האחרונות יצאו מחקר שהצביעו על כך שצריכת יתר של קוו קווה עלולה להזיק לכבד, ולכן אין להשתמש בעשב אם יש לכם בעיות בכבד, או אם הם צורכים אלכוהול באופן קבוע, או במקביל עם אקמול. עם זאת, יש לו היסטוריה ארוכה מאוד של שימוש בטוח, כל עוד אין לך שום בעיות בכבד, אתה יכול להרגיש בטוח להשתמש בצמח זה עד 3-4 פעמים בשבוע, כדי לעזור להקל על החרדה שלך. הצמח נצרך כתה, תמיסה, או כמוסה.

\"\"

*הימנע מלקיחת צמחי מרפא אלה (אלא אם כן רופא מוסמך אישר) אם אתה לוקח תרופות מרשם לשינה, חרדה או דיכאון, או אם אתה לוקח מדללי דם כמו קומדין או וורפרין. לקווה קווה, למרות שהיא פופולרית, יש תופעת לוואי נדירה של פגיעה בכבד (במיוחד לאלה הצורכים אלכוהול באופן קבוע).

לסיכום – צמחים נגד חרדה

אם צמח אחד לא עזר לכם, תוכלו לשלב בין צמחים שונים. למשל לעשות תה קמומיל עם פסיפלורה וסקוטלריה. הרגעה טבעית מובטחת. תוכלו לקחת איתכם את התה בתרמוס וללגום ממנו מידי פעם במהלך היום. כך תוכלו למזער את החרדה.

חשוב להדגיש: לפעמים מדובר בחרדה שנובעת ממצב פסיכוטי, במקרה כזה עליכם לפנות לרופא מוסמך ומומחה בתחום.

זכרו – אנחנו לא יודעים מספיק כדי לדאוג! דאגה היא בריחה מההווה אל העתיד הלא ידוע במילא. היו כאן ועכשיו ותבנו את המציאות שלכם מנקודה זו. בעולם של כאוס ודברים כל כך הזויים לא נותר, אלא לצחוק בקול רם על כל הדבר הטיפשי ההוא שנקרא \”תרבות\” שיוצרת חרדה ולא תורמת למצבנו הנפשי.

[pt_view id=\”bc54ef5uqm\” taxonomy=\”GET_CURRENT\” terms=\”GET_CURRENT\”]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Click to access the login or register cheese
Scroll to Top