בטא גלוקנים הם סיבים מסיסים שנמצאים בדרך כלל בדפנות התא של פטריות, שיבולת שועל, שעורה ושמרים. הם פחמימות מורכבות המורכבות ממספר יחידות גלוקוז.
בטא-גלוקנים הוכחו כמשפרים את התפקוד החיסוני, מווסתים את רמות הסוכר בדם ויש להם השפעות פוטנציאליות להורדת כולסטרול. לעתים קרובות הם מופקים מפטריות מרפא ומשמשים כתוסף תזונה ליתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלהם.
מאמינים כי בטא גלוקנים מציעים את היתרונות הבריאותיים הבאים:
- משפרים את תפקוד מערכת החיסון
- מסדירים את רמות הסוכר בדם
- מורידים את רמות הכולסטרול
- תומכים בבריאות הלב
- מפגינים השפעות אנטי דלקתיות
- מגבירים פעילות נוגדת חמצון
חשוב לציין כי היתרונות הספציפיים של בטא גלוקן יכולים להשתנות בהתאם למקור, הבטא גלוקן הספציפי המדובר, והמינון הנצרך. דרוש מחקר נוסף כדי להבין היטב את היתרונות וההשפעות הבריאותיות הפוטנציאליות של בטא-גלוקנים וכדי לקבוע מינונים בטוחים ויעילים.