קטצ’ינים הם נוגדי חמצון טבעיים המסייעים במניעת נזק לתאים ומספקים יתרונות נוספים. חומרים אלו יכולים להפחית את היווצרותם של רדיקלים חופשיים בגוף, להגן על תאים ומולקולות מפני נזק. רדיקלים חופשיים אלו ממלאים תפקיד בהזדקנות ובסוגים רבים של מחלות.
יש לציין כי קטצ’ינים של תה ירוק מתוארים באופן נרחב כיעילים במניעת סרטן ריאות, סרטן השד, סרטן הוושט, סרטן הקיבה, סרטן הכבד וסרטן הערמונית. הסקירה הנוכחית שואפת לסכם את ההשפעות האנטי-סרטניות הפוטנציאליות ומסלולי האיתות המולקולריים של קטצ’ינים מרכזיים של התה הירוק.