פוליפנולים הם קבוצה מגוונת של תרכובות טבעיות המצויות במזונות צמחיים רבים, כגון פירות, ירקות, אגוזים, זרעים ודגנים. הם מאופיינים במבנה הכימי שלהם, הכולל מספר יחידות פנול.
פוליפנולים הוכחו כבעלי מגוון רחב של פעילויות ביולוגיות ויתרונות בריאותיים, כולל השפעות נוגדות חמצון, אנטי דלקתיות, אנטי סרטניות, מגנות לב, הגנה על עצבים ואנטי סוכרת. חלק מהפוליפנולים הידועים ביותר כוללים פלבנואידים (למשל, קוורצטין, קטצ’ינים, אנתוציאנינים), חומצות פנוליות (לדוגמה, חומצה קפאית, חומצה פרולית) וסטילבנים (למשל, רזברטרול).
היתרונות הבריאותיים של פוליפנולים נחשבים בעיקר בשל תכונותיהם נוגדות החמצון, המאפשרות להם לנקות רדיקלים חופשיים מזיקים ולהגן על התאים מפני נזקי חמצון. בנוסף, פוליפנולים עשויים לקיים אינטראקציה עם מסלולים תאיים שונים ולווסת את ביטוי הגנים, מה שמוביל למגוון השפעות פיזיולוגיות.
בסך הכל, פוליפנולים הם מרכיב חשוב בתזונה בריאה ונקשרו לסיכון מופחת למחלות כרוניות כגון מחלות לב וכלי דם, סרטן ומחלות ניווניות.