טרפנואידים מצויים בשפע בצמחים ומיוצרים על ידי מגוון רחב של מינים, כולל עצים, שיחים, עשבי תיבול ופרחים. הם מסונתזים במבנים מיוחדים בתוך תאי הצמח, כגון טריכומות הבלוטות, בלוטות השמן ותעלות השרף.
טרפנואידים ממלאים תפקידים חשובים בפיזיולוגיה ואקולוגיה של צמחים, כגון משמשים כמנגנוני הגנה טבעיים מפני אוכלי עשב ופתוגנים, משיכת מאביקים וויסות צמיחה והתפתחות. הם גם תורמים לניחוחות ולטעמים האופייניים של צמחים רבים, כמו נענע, בזיליקום, לבנדר ופירות הדר.
חלק מהטרפנואידים הם בעלי ערך מסחרי ומופקים מצמחים לשימוש בתעשיות שונות. לדוגמה, שמנים אתריים, העשירים בטרפנואידים, משמשים בבשמים, קוסמטיקה וארומתרפיה. לטרפנואידים אחרים, כמו טקסול וארטמיסינין, יש תכונות רפואיות חשובות והם משמשים כתרופות לטיפול בסרטן ובמלריה, בהתאמה.
באופן כללי, טרפנואידים הם מחלקה מגוונת וחשובה של תרכובות בצמחים, עם מגוון רחב של פונקציות ביולוגיות ואקולוגיות.