Encyclopedia
חיפוש
Close this search box.

Dictionary

מה זה: טרפנואידים?

טרפנואידים

טרפנואידים מצויים בשפע בצמחים ומיוצרים על ידי מגוון רחב של מינים, כולל עצים, שיחים, עשבי תיבול ופרחים. הם מסונתזים במבנים מיוחדים בתוך תאי הצמח, כגון טריכומות הבלוטות, בלוטות השמן ותעלות השרף.

טרפנואידים ממלאים תפקידים חשובים בפיזיולוגיה ואקולוגיה של צמחים, כגון משמשים כמנגנוני הגנה טבעיים מפני אוכלי עשב ופתוגנים, משיכת מאביקים וויסות צמיחה והתפתחות. הם גם תורמים לניחוחות ולטעמים האופייניים של צמחים רבים, כמו נענע, בזיליקום, לבנדר ופירות הדר.

חלק מהטרפנואידים הם בעלי ערך מסחרי ומופקים מצמחים לשימוש בתעשיות שונות. לדוגמה, שמנים אתריים, העשירים בטרפנואידים, משמשים בבשמים, קוסמטיקה וארומתרפיה. לטרפנואידים אחרים, כמו טקסול וארטמיסינין, יש תכונות רפואיות חשובות והם משמשים כתרופות לטיפול בסרטן ובמלריה, בהתאמה.

באופן כללי, טרפנואידים הם מחלקה מגוונת וחשובה של תרכובות בצמחים, עם מגוון רחב של פונקציות ביולוגיות ואקולוגיות.

יפתח בחלון חדש.

ניווט בין מושגים

Click to access the login or register cheese
Scroll to Top

האתר משתמש ב- Cookies כדי לשפר את חווית הגלישה שלך. יש לקרוא ולאשר את תנאי השימוש וכתב הויתור.

הע”י לחיצה על “אני מסכים” אתם מאשרים כי קראתם ואתם מסכימים לתנאי השימוש וכתב הויתור. המשך הגלישה באתר והשימוש בעוגיות מהווה את הסכמתכם. אם אינכם קראתם ואינכם מאשרים את תנאי השימוש וכתב הויתור עליכם לצאת מן האתר.

ברוכים הבאים

myHerb Newsletter

אנו ממליצים לכם להצטרף לניוזלטר שלנו, לקבלת עדכונים חמים ובלעדיים היישר לתיבת האימייל שלכם.

*אנחנו מתנגדים לספאם.
*באפשרותכם לבטל את ההרשמה בכל עת.
דילוג לתוכן