המשחקים האולימפיים שמתקיימים השנה בסין, מופעלים על ידי אנרגיה מתחדשת בלבד. כך עולה מפי הוועדה המארגנת של אולימפיידת בייג\’ינג. התוכנית לפיתוח בר-קיימה של בייג\’ינג 2022 משקפת את משימתה להיות \”ירוקה, פתוחה, מכילה ונקייה יותר\”.

סין שאפה לנהל אולימפיאדה \”ירוקה\”, וכעת, מציגה לעולם את הפעילות שלה במישור הטכנולוגי לפיתוח שיטות ידידותיות לסביבה. כל המתחמים של בייג\’ינג 2022 יופעלו על אנרגיה מתחדשת (Renewable energy), השמש והרוח ישמשו כמקורות אנרגיה ראשוניים, וכל זאת לראשונה במשחקים האולימפיים.

בזכות המשחקים, בנייתו של פרויקט רשת הזרם הישר והגמיש של Zhangbei הואץ, במסגרתו משתמשים ברוח ובשמש כמקורות אנרגייה, על מנת להעביר חשמל מ- Zhangjiakou לבייג\’ינג. מלבד הזרמת אנרגיה להפעלת המשחקים, הפרויקט מספק כ-10% מצריכת החשמל של העיר בייג\’ינג, ומגביר את השימוש באנרגיה מתחדשת. מדובר באחד מהפרויקטים הגדולים מסוגו בעולם, המבוססים על אנרגיה ירוקה.

הנשיא שי ג\’ינפינג התחייב שסין, המזהמת הגדולה בעולם, תפחית את סך פליטת הפחמן שלה משנת 2030 ותהיה מובילה עולמית במלחמה בשינויי האקלים.

טכנולוגיה חדשה באתרי הקרח

מערכות קירור CO2 טבעיות ישמשו בארבעה אתרי קרח בבייג\’ינג 2022. זו הפעם הראשונה שהטכנולוגיה הזו עם השפעת האקלים הנמוכה תשמש בסין ובמשחקי החורף האולימפיים. השימוש בו מפחית את פליטת הפחמן אשר נובע מתהליך הקירור – לכמעט אפס. וכך, מצמצם את בזבוז החום ואת צריכת האנרגיה.

היכן שניתן, בייג\’ינג 2022 שכרה ציוד במקום לקנות אותו. היא שכרה כ-12,000 מחשבים שולחניים, שרתים, מחשבים ניידים, צגים וסוגים שונים של מדפסות ומכונות צילום, כמו גם כלי רכב וריהוט משרדי.

הגנה ושיקום מערכת אקולוגית

בייג\’ין 2022 נותנת עדיפות לשימור צמחים וחיות בר. מכיוון שיש חיות בר מוגנות בקרבת אזור התחרויות האולימפיות, נעשו מאמצים למזער את ההשפעות הסביבתיות עליהם ועל בתי הגידול אשר מסביב. הבנייה נעשתה בשעות הלילה, על מנת להפחית את זיהום האור. בסך הכל, למעלה מ-600 קינים מלאכותיים הוקמו לציפורים, וכריתת העצים הוגבלה.

בנוסף, מפתחים השתמשו ברשתות עדינות כדי לשמר למעלה מ-100 עצים מקומיים ובין השאר מחלות עצים רבות טופלו. למרות שהיה צורך להסיר מספר עצים, במקום זאת, הם הועברו למקום אחר, אל מחוץ לאתר.

ביוני 2021, הוועד האולימפי הבינלאומי הכריז על פרויקט היער האולימפי, שמטרתו תהיה לשתול למעלה מ-350,000 עצים מקומיים במאלי ובסנגל – המארחות של המשחקים האולימפיים לנוער דקאר 2026. במקרה כזה, לא רק שהיער יקזז את פליטת הפחמן ויצור מערכות אקולוגיות חדשות. אלא, שהוא יועיל גם לקהילות המקומיות ויספק להן מקורות מזון נוספים.

הפרויקט הוא תרומה ליוזמת \”החומה הירוקה הגדולה\”, המשחזרת נופים פגועים ברחבי אזור הסאהל באפריקה. הפרויקט יכלול נטיעתם של כ-355,000 עצים מקומיים, על פני כ-90 כפרים במאלי ובסנגל. המארחים של המשחקים האולימפיים לנוער דקאר 2026. והוא ישתרע על פני שטח כולל של כ-2,120 דונם.\”

נטיעת יערות וצמצום זיהום האוויר

פליטות מזהמות יקוזזו באמצעות מה שנקרא \”Forestry carbon sinks\” או \”קיבוע פחמן\”, הכוונה לנטיעת יערות. אך לא כל יער נחשב ל\”מקבע פחמן\”, יער כזה אמור לספוג יותר פחמן מהאטמוספירה, ממה שהוא משחרר. מאז 2014, בייג\’ין וג\’אנג-ג\’יאקו נטעו 47,333 ו-33,000 הקטרים של יערות, ויצרו כ-530,000 ו-570,000 טונות של קיבוע פחמן ביער.

ראו דוגמה: קיבוע שנתי של הפחמן ביער יתיר

עידן תחבורה חדש

בייג\’ין 2022 שדרגה והאיצה שני מתקני תחבורה חשובים: הרכבת המהירה בייג\’ינג-ג\’אנג-ג\’יאקו והכביש המהיר בייג\’ינג-צ\’ונגלי. ובכך, הנסיעה מבייג\’ינג לז\’אנגג\’יאקו קוצצה – משלוש שעות ל-47 דקות. הרכבת החדשה והמהירה, המחברת בין שלושת אזורי התחרות (במרחק של כ-180 קילומטרים זה מזה), תהיה זמינה לשימוש במהלך המשחקים.

כלי רכב חסכוניים בדלק, יהוו 100% מכלל הרכבים הפרטיים ו-85% מכלל כלי התחבורה. בין השאר, כולל רכבים המסופקים על ידי השותף האולימפי העולמי \”טויוטה\”. באזור בייג\’ינג יעשה שימוש בעיקר בכלי רכב חשמליים ומונעי גז טבעי. באזורי Yanqing ו-Zhangjiakou יפרסו כלי רכב המונעים במימן. בנוסף לכך, שישה תחנות מימן הותקנו ב-Zhanjiakou ואחת ביאנקינג.

פיתוח אזורי חדש

המשחקים תרמו לשיפור במערכות הרכבת המהירה, לפיתוח כבישים חדשים ואפילו לפארק תעשיית מימן. אזורי התחרויות של בייג\’ינג 2022, המחוזות יאנקינג (Yanqing) וג\’אנגג\’יאקו (Zhangjiakou) – חוו חיזוק בכלכלה המקומית. לפיכך, אי השוויון בין הקהילות המקומיות הולך ופוחת. המשחקים תרמו לשיפור במערכות הרכבת המהירה, לפיתוח כבישים חדשים ואפילו לפארק מימן תעשייתי.

האיזורים, אשר פותחו לכבוד האולימפיאדה יתאימו לתיירות ויציעו מגוון אפשרויות פנאי חדשות. כמו: טיפוס צוקים, קמפינג, טיולים ופעילויות תרבותיות אחרות לאורך כל השנה.