מסתבר שגוגל פועלת במישור הקיימות ולא מעט. קהילות ברחבי העולם מתמודדות עם ההשפעות של שינויי האקלים – משיטפונות הרסניים ושריפות בר ועד לאתגרים סביב ביטחון תזונתי. תחום ההתמקדות המרכזי יהיה כיצד נוכל לעבוד יחד כדי להתמודד עם משבר שינויי האקלים וליישם פתרונות ברי קיימא. ב- Google, משקיעים בטכנולוגיות שיכולות לעזור לקהילות להתכונן ולהגיב לאסונות ואיומים הקשורים לאקלים.

אסונות טבע הולכים וגדלים בתדירותם ובעוצמתם עקב שינויי האקלים. כחלק מהמאמצים של גוגל לתגובת משבר, הם פועלים להביא מידע מהימן לאנשים ברגעים קריטיים כדי שיהיו מעודכנים ולשמור על בטיחותם. לשם כך, בגוגל מסתמכים על המחקר והפיתוח של הטכנולוגיות המופעלות על ידי בינה מלאכותית AI ועל שותפויות עם עובדי חירום וארגונים מובילים בעולם. הנה הצצה לכמה ממאמצי התגובה למשבר והדרכים החדשות שבהן מרחיבים בגוגל את הכלים הללו.

בינה מלאכותית המתריעה על שיטפונות

שיטפונות: נזק קטסטרופלי מהצפות משפיע על יותר מ-250 מיליון בני אדם מדי שנה. בשנת 2018, בגוגל השיקו את יוזמת חיזוי ההצפה שלהם שמשתמשת במודלים של למידת מכונה כדי לספק לאנשים התראות מפורטות. בשנת 2021, הם שלחו 115 מיליון התראות על הצפה ל-23 מיליון אנשים דרך חיפוש ומפות, ועזרו להציל חיים.

כיום, בגוגל מרחיבים את תחזיות השיטפונות שלהם לאגני נהרות ב-18 מדינות נוספות ברחבי אפריקה, אמריקה הלטינית ודרום מזרח אסיה. בנוסף לכך הם מכריזים על ההשקה העולמית של FloodHub החדשה, פלטפורמה המציגה תחזיות שיטפונות ומראה מתי והיכן עשויים להתרחש שיטפונות. כדי לעזור לאנשים בסיכון ולספק מידע קריטי לארגוני סיוע וממשלות. הרחבה זו בכיסוי הגיאוגרפי אפשרית הודות לפריצות הדרך האחרונות של גוגל במודלים של חיזוי שיטפונות מבוססי בינה מלאכותית, והם מחויבים להתרחב למדינות נוספות.

מתוך אתר רשמי של גוגל

לוויינים לזיהוי שריפות

שריפות בר: שריפות יער משפיעות על מאות אלפי אנשים מדי שנה, והולכות וגדלות בתדירותן ובגודלן. בגוגל מזהים את גבולות השריפות באמצעות מודלים חדשים של בינה מלאכותית, המבוססים על תמונות לוויין ומציגים את מיקומם בזמן אמת בחיפוש ובמפות. מאז יולי, בגוגל סיקרו יותר מ-30 אירועי שריפות גדולים בארה”ב ובקנדה, ועזרו ליידע אנשים וצוותי כיבוי עם למעלה מ-7 מיליון צפיות בחיפוש ובמפות. כיום, כל לאיתור שריפות השדה זמין בארה”ב, קנדה, מקסיקו וחלקים מאוסטרליה.

ניהול השפעות האקלים הנוכחיות והעתידיות

שינויי האקלים מהווים איום על משאבי הטבע ועל ביטחון המזון של העולם שלנו. ובגוגל עובדים עם ממשלות, ארגונים וקהילות כדי לספק מידע וטכנולוגיות שיסייעו להתמודד עם השינויים הללו.

שמירה על ערים ירוקות ובריאות יותר

טמפרטורות קיצוניות ואיכות אוויר ירודה נפוצים יותר ויותר בערים ועלולים להשפיע על בריאות הציבור. כדי למתן תופעה זו, Project Green Light שלהם משתמש בבינה מלאכותית כדי לייעל את הרמזורים בצמתים ברחבי העולם במטרה לעזור למזער עומס וזיהום נלווה.

גוגל משתמשת בתמונות אוויר שנאספו על ידי מטוסים ברחבי העולם כדי לשפר את מפות Google ו-Google Earth. במעבדת חופת העצים, הם משתמשים באותם תמונות כדי להעריך את כיסוי חופות העצים ברחבי ערים בארה”ב.

Project Air View מביא גם מפות מפורטות של איכות האוויר למדענים, לקובעי מדיניות ולקהילות. כמו כן, בגוגל פועלים להרחיב את הכלי של Environmental Insights Explorer’s Tree Canopy Insights למאות ערים עד סוף השנה הזו, כדי שיוכלו להשתמש בעצים כדי להוריד טמפרטורות במפלס הרחוב ולשפר את איכות החיים.

סיוע לחקלאים להגן על היבולים שלהם

מזיקים עלולים לאיים על יבולים שלמים ולהשפיע על פרנסתם של מיליונים. בשיתוף פעולה עם InstaDeep וארגון המזון והחקלאות של האו”ם, הצוות של גוגל במרכז הבינה המלאכותית של גוגל בגאנה משתמש בבינה מלאכותית כדי לזהות טוב יותר התפרצויות ארבה. כך שניתן יהיה ליישם אמצעי בקרה. בהודו, עמיתי Google.org עבדו עם Wadhwani AI כדי ליצור אפליקציה מונעת בינה מלאכותית המסייעת לזהות ולטפל בהדבקות של מזיקים, וכתוצאה מכך הביאו להפחתה של 20% בתרסיסי הדברה וגידול של 26% בשולי הרווח לחקלאים. Google Cloud עובדת גם עם חברות טכנולוגיה חקלאיות כדי להשתמש ב-“למידת מכונה” (Learning Machine) ובשירותי ענן כדי לשפר את תפוקת היבול.

 

ניתוח כוכב לכת משתנה

באמצעות Google Cloud ו- Google Earth Engine, ארגונים ועסקים יכולים להעריך ולנהל טוב יותר סיכוני אקלים. לדוגמה, שירות היערות של ארה”ב משתמש בכלים אלה כדי לנתח שינויים בכיסוי הקרקע, כדי להגיב טוב יותר לאיומי שריפות יער חדשים ולנטר את ההשפעות של חרקים פולשים, מחלות ובצורת.

AI כבר משחק תפקיד קריטי בטיפול באתגרים דחופים רבים הקשורים לאקלים. “חשוב שנמשיך להשקיע במחקר ולהעלות את המודעות למה אנחנו עושים את העבודה הזו.” אומרים בחברה. Google Arts & Culture שיתפה פעולה עם אמנים באוסף Culture meets Climate כדי שכולם יוכלו לחקור נקודות מבט נוספות על שינויי אקלים. וב-COP27 בגוגל מקווים לייצר יותר מודעות ולעסוק בדיונים פוריים על איך להשתמש ב- AI, לחידושים ונתונים משותפים כדי לעזור לקהילות גלובליות להתמודד עם האקלים המשתנה.

תומכים ביזמים וארגונים ירוקים

“אנו תומכים בארגונים המשתמשים בנתונים ובטכנולוגיה כדי לאפשר לכולם ליצור ולחיות בעולם בר-קיימא יותר.” מציינים בגוגל.

מכיוון שערים מהוות כיום יותר מ- 70% מהפליטות העולמיות, חשוב לתמוך בהן במאמציהן להפחית את פליטת הפחמן. כלים כמו Environmental Insights Explorer (EIE) של גוגל, שהתרחב ליותר מ-100 ערים ברחבי העולם, מקלים על המדידה, התכנון והפחתת פליטת הפחמן.

הכלי Environmental Insights Explorer (EIE) משתמש במקורות נתונים בלעדיים וביכולות ליצור מודלים בפלטפורמה, אשר זמינה באופן חופשי (Google Cloud). כדי לעזור לערים ואזורים למדוד מקורות של פליטות, להפעיל ניתוחים ולזהות אסטרטגיות להפחתת פליטות – יצירת בסיס לפעולה יעילה.