קלנדולה: הפרח הוא בעל תכונות אנטי דלקתיות ומכיל תרכובות טרִיטֶרפֶּן (triterpenoid), המעכבות חיידקים. לקלנדולה יש גם תכונות נוגדות עוויתות, עפיצות, מחטאות וניקוי מרעלים. בבליעה, היא עשויה להקל על מחלות קיבה כגון גסטריטיס, כיבים פפטי, ileitis אזורי וקוליטיס. היא יכולה להיות יעילה מאוד לניקוי הכבד. ניתן להשתמש בפרחים בתה, חליטות שמן, או במשחות כדי לעזור עם מחלות פנימיות וחיצוניות.
ברפואה עממית פרחיהם של צמחי הקלנדולה נחשבים לבעלי סגולות מרפאות כגון חידוש עור ואיחוי פצעים. ותכונות אנטי-דלקתיות, המגנות מפני חיידקים ופטריות. נעשה בו שימוש גם לטיפול באי-סדירות של הווסת אצל נשים. הוא מכונה “צמח עזרה ראשונה” בשל סגולות נוספות רבות המיוחסות לו.
קלנדולה היא סוג של צמח המשמש לעתים קרובות בשל סגולותיו הרפואיות והפרחים התוססים והצהובים-כתומים. כמה יתרונות בריאותיים פוטנציאליים של קלנדולה כוללים:
- שיפור בריאות העור: קלנדולה משמשת לעתים קרובות לשיפור בריאות העור, שכן מאמינים שיש לה תכונות אנטי דלקתיות ומרפאות ומסייעת בטיפול במגוון מצבי עור כגון פצעים, פריחות ודרמטיטיס.
- הפחתת דלקת: קלנדולה משמשת לעתים להפחתת דלקת בכל הגוף, שכן מאמינים שיש לה תכונות אנטי דלקתיות חזקות.
- טיפול בבעיות עיכול: קלנדולה משמשת לעתים לטיפול בבעיות עיכול, כגון הפרעות עיכול ועצירות, שכן מאמינים שיש לה השפעה מרגיעה על מערכת העיכול ועוזרת בהקלה על תסמיני העיכול.
- הקלה על כאבי מחזור: קלנדולה משמשת לעתים להקלה על כאבי מחזור, שכן מאמינים שיש לה השפעה מרגיעה על המחזור החודשי ומסייעת בהקלה על כאבי מחזור.
- שיפור בריאות הפה: קלנדולה משמשת לעתים לשיפור בריאות הפה, שכן מאמינים שהיא בעלת תכונות אנטי-מיקרוביאליות ומסייעת במניעת גדילת חיידקים מזיקים בפה.
השימוש בצמח יכול להיעשות בעזרת מיצוי אלכוהולי, במהלכו משרים את הפרח במשך שלושה שבועות באלכוהול 70% כאשר החומרים הפעילים של הפרח עוברים לתמצית.
חשוב לציין שבעוד שהקלנדולה שימשה למטרות אלו במשך מאות שנים, יש צורך במחקר נוסף כדי להבין במלואו את ההשפעות והיתרונות שלה. חשוב גם לדבר עם רופא לפני השימוש בקלנדולה או כל צמח מרפא אחר, מכיוון שחלקם עלולים לקיים אינטראקציה עם תרופות או להיות בעלי תופעות לוואי.