עלייה של 3.5 אחוזים בפליטת גזי חממה לאוויר בישראל ב-2022, כך לפי מרשם הפליטות לסביבה (מפל”ס) לשנה שעברה של 572 המפעלים הגדולים בישראל שמפרסם היום (רביעי) המשרד להגנת הסביבה. מדובר בנתון הגבוה ביותר של פליטת גזי חממה בישראל מאז 2012, העומד על 81.1 מיליון טונות של CO2e – וזאת בניגוד לתחזיות, לפיהן לא הייתה צפויה לחול כל עליה.
הנתון המפתיע אף גבוה ב-1% ביחס לשנת 2015, שנת הייחוס של הסכמי פריז. כמו כן, הוא מרחיק עוד יותר את ישראל מעמידה במחויבותה הבין-לאומית להפחית ב-27% את פליטות גזי החממה עד 2030 – ביחס לשנת הייחוס 2015. במשרד אומרים כי הנתונים מדגישים את הצורך הדחוף במחויבות הפחתה מעוגנות בחקיקה ראשית עם חוק האקלים, שתאפשר קידום תוכניות לאומיות של כלל הממשלה וכלים כלכליים כמו מיסוי פחמן, הכנסת אנרגיות מתחדשות וחשמול כלי-רכב.
המקור העיקרי לעליות בגזי החממה הינם צריכת דלקים בתחבורה (עלייה של 11% בסולר לתחבורה, עלייה של 4.5% בבנזין); צריכת גזי קירור (7%); צריכת תחנות כוח (2%) שנובעת מעלייה של 3.7% בייצור חשמל שהובילה לעלייה מתונה בצריכת גז לייצור חשמל – מכיוון ששיעור העלייה באנרגיות מתחדשות היה קטן.
למרות התחזיות האופטימיות: עליה של 3.5 אחוזים בפליטת גזי חממה בישראל בשנה שעברה פורסם ע”י וואלה! חדשות.