תה הוא משקה פופולרי המיוצר על ידי חליטת עלים יבשים של צמח הקמליה סיננסיס (Camellia sinensis) במים חמים. מקורו בסין והוא נצרך במשך אלפי שנים. התה מגיע במגוון סוגים, כולל שחור, ירוק, לבן, אולונג וצמחי מרפא, כל אחד עם הטעם והיתרונות הבריאותיים הייחודיים שלו. לעתים קרובות נהנים ממנו בשל טעמו והשפעותיו המרגיעות, וניתן לצרוך אותו חם או קר. תה מקושר גם למסורות וטקסים תרבותיים שונים ברחבי העולם.
מחקרים מסוימים מצביעים על כך שה- catechins בתה הירוק עשויים לעזור להגביר את חילוף החומרים ושריפת השומנים, מה שמוביל לירידה במשקל.
התה מכיל נוגדי חמצון, כגון פוליפנולים, אשר עשויים לסייע בהגנה על הגוף מפני נזקים מרדיקלים חופשיים.
התה מכיל קפאין, שיכול לשפר את הערנות, מצב הרוח והביצועים הקוגניטיביים. הוא מכיל גם חומצת אמינו בשם L-theanine, אשר עשויה להגביר את פעילות גלי המוח אלפא, מה שמוביל להרפיה ולבהירות מחשבתית.
סגולות התה
שתיית תה נקשרה בסיכון נמוך יותר למחלות כרוניות כמו מחלות לב, שבץ וסוגים מסוימים של סרטן.
חלק מסוגי תה, כמו קמומיל ונענע, נמצאו כבעלי תכונות אנטי דלקתיות ואנטי מיקרוביאליות שעשויות לסייע בשיפור בריאות המעיים והעיכול.
התה מכיל תרכובות כגון פלבנואידים שעשויות לעזור לשפר את בריאות העצם ולהפחית את הסיכון לאוסטאופורוזיס.
תה צמחים הוא סוג של תה שאינו עשוי מצמח התה המסורתי, Camellia sinensis, אלא ממגוון צמחים יבשים, פירות, פרחים ותבלינים. צמחים נפוצים המשמשים בתערובות תה צמחים כוללים בין היתר קמומיל, מנטה, ג’ינג’ר ורויבוס. שלא כמו תה מסורתי, המכיל בדרך כלל קפאין, תה צמחים הוא בדרך כלל נטול קפאין, מה שהופך אותו לבחירת משקה פופולרית עבור מי שרגיש לקפאין או מעוניין להימנע ממנו.
תה צמחים נצרך לעתים קרובות בשל היתרונות הבריאותיים השונים שלהם, שיכולים לכלול הרגעת מע’ העיכול, קידום רגיעה ומתן תכונות נוגדות חמצון. מכינים אותו בדרך כלל על ידי השריית צמחים במים חמים למשך מספר דקות וניתן ליהנות מהמשקה חם או קר.
תה צמחים הוא משקה פופולרי העשוי מחומרים צמחיים שונים כגון עלים, פרחים, פירות, עשבי תיבול ושורשים, וידוע בטעמיו הייחודיים וביתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלו. להלן כמה יתרונות בריאותיים אפשריים של תה צמחים:
ראוי לציין כי בעוד שלתה צמחים יש יתרונות בריאותיים פוטנציאליים, חשוב לצרוך אותם במתינות וכחלק מתזונה ואורח חיים בריא. בנוסף, כמה עשבי תיבול המשמשים בתה צמחים עשויים לקיים אינטראקציה עם תרופות או להיות בעלי תופעות לוואי.
תה ירוק הוא סוג של תה שעשוי מעלים של צמח הקמליה סיננסיס, אותו צמח המשמש להכנת תה שחור, לבן ואולונג. עם זאת, שלא כמו תה אחרים אלה, תה ירוק עשוי מעלים שלא עברו חמצון, וכתוצאה מכך טעם עדין יותר וצבע בהיר יותר.
תה ירוק עשיר בנוגדי חמצון, במיוחד קטצ’ינים, אשר מאמינים שיש להם מגוון של יתרונות בריאותיים, כגון הפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, שיפור תפקוד המוח וסיוע בירידה במשקל. תה ירוק מכיל גם כמות קטנה של קפאין, שיכול לספק דחיפה אנרגטית קלה. הוא נצרך לעתים קרובות חם או קר וניתן ליהנות ממנו רגיל או בתוספת טעמים כגון לימון, דבש או נענע. תה ירוק הוא משקה פופולרי בתרבויות רבות והוא מקושר לטקסי תה יפני מסורתי.
להלן כמה יתרונות בריאותיים אפשריים של תה ירוק:
ראוי לציין כי בעוד שלתה ירוק יש יתרונות בריאותיים פוטנציאליים, חשוב לצרוך אותו במתינות וכחלק מתזונה ואורח חיים בריא. בנוסף, אנשים מסוימים עשויים להיות רגישים לקפאין שבתה ירוק ועליהם להגביל את צריכתם בהתאם.
תה שחור הוא סוג של תה שעשוי מעלים של צמח הקמליה סיננסיס, אותו צמח המשמש להכנת תה ירוק, לבן ואולונג. עם זאת, תה שחור עשוי מעלים שעברו חמצון מלא, וכתוצאה מכך טעם חזק ונועז יותר וצבעו כהה יותר. תה שחור עשיר בקפאין ומכיל theophylline ו- theobromine, שיכולים לספק דחיפה אנרגטית קלה ולהגביר את הערנות הנפשית.
הוא מכיל גם נוגדי חמצון, אשר נקשרו למגוון יתרונות בריאותיים, כגון הפחתת הסיכון למחלות לב וסוגים מסוימים של סרטן. מתה שחור נהנים לעתים קרובות בתוספת חלב וסוכר בתרבויות מערביות רבות, וניתן ליהנות ממנו גם רגיל או בתוספת טעמים כגון פירות, תבלינים או פרחים. זהו משקה פופולרי במדינות רבות, כולל הודו, סין, סרי לנקה ובריטניה.
תה לבן הוא סוג של תה שעשוי מהעלים הצעירים והניצנים של צמח הקמליה סיננסיס. העלים נקטפים ומייבשים בקפידה, אך לא מחומצנים כמו תה שחור או מחומצנים חלקית כמו תה אולונג, מה שמביא לטעם עדין ועדין מאוד. תה לבן בעל צבע בהיר וטעם עדין ומעט מתוק, עם תכולת קפאין נמוכה יותר מאשר תה שחור.
תה לבן עשיר גם בנוגדי חמצון, במיוחד קטצ’ינים, אשר נקשרו ליתרונות בריאותיים שונים, כמו הפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם וסוגים מסוימים של סרטן. תה לבן מוגש לרוב בצורתו הטהורה, ללא תוספת טעמים או ממתיקים, ובדרך כלל מבושל בטמפרטורה נמוכה יותר מאשר סוגי תה אחרים כדי למנוע מיצוי יתר ומרירות. זהו משקה פופולרי ויוקרתי שמיוצר בעיקר בסין ונהנים ממנו חובבי תה ברחבי העולם.
תה אולונג הוא תה סיני מסורתי העשוי מעלים של צמח הקמליה סיננסיס, אותו צמח המשמש להכנת תה ירוק, לבן ושחור. תה אולונג מחומצן חלקית, מה שאומר שמאפשרים לעלים לנבול ולהישבר לפני טיפול בחום כדי לעצור את תהליך החמצון. זה נותן לתה אולונג פרופיל טעם ייחודי ומורכב שנמצא איפשהו בין זה של תה ירוק לשחור, עם ארומה פרחונית וטעם מעט פירותי, אגוזי או עצי בהתאם לזן הספציפי.
תה אולונג עשיר גם בנוגדי חמצון, במיוחד theaflavins וקטצ’ינים, אשר נקשרו ליתרונות בריאותיים שונים, כגון הפחתת הסיכון למחלות לב ושיפור בריאות העצם. תה אולונג נהנה לעתים קרובות רגיל או עם טעמים נוספים כגון הדרים או תווים פרחוניים, והוא משקה פופולרי במדינות רבות, במיוחד בסין, טייוואן ודרום מזרח אסיה. נהוג להגישו במהלך טקסי תה סיני מסורתי והוא משמש גם ברפואה הסינית בשל תכונותיו הטיפוליות.
תה Rooibos, הידוע גם בשם תה שיח אדום, הוא תה צמחים העשוי מהעלים והגבעולים של הצמח Aspalathus linearis, שמקורו בדרום אפריקה. שלא כמו תה מסורתי העשוי מקמליה סיננסיס, תה רויבוס הוא נטול קפאין באופן טבעי, מה שהופך אותו לבחירה פופולרית עבור אלה המעוניינים להימנע או להפחית את צריכת הקפאין. לתה רויבוס יש טעם מעט מתוק ואגוזי ולעתים קרובות מתואר כדומה לתה שחור.
הוא גם עשיר בנוגדי חמצון, כולל aspalathin ו- quercetin, אשר נקשרו למגוון יתרונות בריאותיים, כגון הפחתת דלקת והגנה מפני מחלות לב. מתה רויבוס נהנה לעתים קרובות בצורתו הרגילה, אך ניתן לערבב אותו גם עם חלב או ממתיקים, והוא משמש בדרך כלל כבסיס לתערובות בטעמים כגון וניל או רויבוס מועשר בפירות. זהו משקה פופולרי בדרום אפריקה והוא הופך פופולרי יותר ויותר ברחבי העולם כחלופה בריאה וטעימה לתה מסורתי.
המידע המופיע לעיל איננו נועד להוות המלצה או תחליף לטיפול רפואי מקצועי מוסמך. יש לקרוא את המידע במלואו בויקיפדיה בלחיצה על “קראו עוד” ולוודא תופעות לוואי. כל שימוש במידע המופיע באתר הוא על אחריות הקורא בלבד.
לרכישה במבצע ב- iHerb
לרכישה במבצע ב- iHerb
מגיעים לכם קופונים למימוש ב- iHerb
הע”י לחיצה על “אני מסכים” אתם מאשרים כי קראתם ואתם מסכימים לתנאי השימוש וכתב הויתור. המשך הגלישה באתר והשימוש בעוגיות מהווה את הסכמתכם. אם אינכם קראתם ואינכם מאשרים את תנאי השימוש וכתב הויתור עליכם לצאת מן האתר.
אנו ממליצים לכם להצטרף לניוזלטר שלנו, לקבלת עדכונים חמים ובלעדיים היישר לתיבת האימייל שלכם.
נא לעיין במדיניות הפרטיות ותנאי השימוש.