בשנים האחרונות גוברת המודעות לצורך בפעולה לשמירה על הסביבה. גוגל היא אחת מני חברות רבות המחויבות לקיימות, והיא פיתחה מספר כלים שיעזרו לאנשים פרטיים ועסקים לבצע בחירות ירוקות יותר בקלות רבה יותר. בעולם של היום, לבחירות ברות קיימא יש משקל רב יותר מאי פעם. גוגל מחויבת לעזור לאנשים לבצע בחירות ירוקות יותר, ובחברה פיתחו מספר כלים שיעזרו לכם לעשות בדיוק את זה.

בשנים האחרונות גוגל שילבה כלים ואפשרויות חדשות בשירותי הליבה שלה, שיסייעו לכם לבצע בחירות ירוקות יותר בשגרת היומיום. בפוסט הבא, נעבור על כמה מהכלים של Google שיכולים לעזור לכם לעשות בחירות ירוקות יותר מדי יום. כלים אלה כוללים בין השאר:

  1. Google Maps: ניתן להשתמש במפות Google כדי למצוא את המסלול החסכוני ביותר בדלק כשאתם נוהגים או רוכבים על אופניים אבל זה לא הכל, גוגל מפות שילבה מספר אפשרויות חדשות שיאפשרו לכם לבצע בחירה ירוקה יותר בניווט הבא שלכם.
  2. Google Flights: בעזרת השירות ניתן לעיין ברמת פליטת הפחמן של טיסות שונות, כך שמבין האפשרויות שיוצגו בפניכם תוכלו לבחור באופן מושכל יותר את האפשרות בעלת הפליטה הנמוכה ביותר.
  3. Google Search: שדרוג מנוע החיפוש ע”י שיתוף תשובות מועילות לשאלות אקלים בחיפוש. למשל, כאשר אתם מחפש “שינויי אקלים” ושאילתות קשורות, תראו תוצאות מקיפות, עדכניות, מועשרות במידע קונקרטי וחזותיות יותר (בעיצוב כרטיס או קרוסלה) ממקורות מוסמכים כמו אוניברסיטאות, מקורות ממשל, מחקרים אקדמאיים ונתונים של האו”ם.
  4. גוגל Shopping: כאשר אתם מחפשים מוצרים עתירי אנרגיה, כמו מכשירי חשמל ואלקטרוניקה, אתם יכולים לראות הצעות ותחליפים לאפשרויות ברות קיימא יותר. גוגל משלבת נתונים כגון: החומר ממנו עשוי המוצר, כמות האנרגיה שדרושה להפעלתו ופרמטרים נוספים. ומאפשרת לכם לבחור את המוצר החסכוני והמזהם פחות.
  5. Google Cloud: שירות הענן של גוגל (Google Cloud) אשר מופעל על אנרגיה מתחדשת מציע מספר פתרונות ברי קיימא לעסקים, כגון זיכויים לאנרגיה מתחדשת וקיזוז פחמן. הענן של גוגל הוא הבית של המפתחים והעסקים. מלבד העובדה שהוא בעצמו רץ על אנרגיה מתחדשת, הוא מאפשר לעסקים ליישם ולהוציא לפועל פתרונות, כלים, אפליקציות ושירותים עבור הקהל הרחב, שיאפשרו לאנשים לבצע בחירות ברות קיימא ביתר שאת.

1. מפות Google Maps

בדרך כלל משתמשים בגוגל מפות כדי למצוא את המסלול המהיר והחסכוני ביותר בדלק כשנוהגים או כשרוכבים על אופניים. אך גוגל מפות גם מכילה אפשרויות שיכולות לעזור לכם לבצע בחירות ברות קיימא בכמה דרכים נוספות שאולי לא הכרתם:

עמדות טעינה לרכב חשמלי: מציאת עמדות טעינה EV מעולם לא היה קל יותר. Google Maps יכולה לעזור לכם למצוא עמדות טעינה לרכב חשמלי, שיכולות לעזור לכם להפחית את פליטת הפחמן שלכם בזמן נסיעה. זמין גם במפות Google וגם ב- Waze, חפשו ‘טעינת EV’ ותראה את מספר הרציפים הזמינים, בזמן אמת.

כמו כן ניתן לסנן עבור ‘טעינה מהירה’ או (במספר הולך וגדל של מדינות) לסנן לפי ‘השקעים שלך’ כדי לראות רק תחנות עם שקעים התואמים לרכב שלך.

ניתוב ידידותי לסביבה: מפות Google מציעה תכונת ניתוב ידידותית לסביבה שעוזרת לכם למצוא את המסלול החסכוני ביותר בדלק כשאתם נוהגים ברכב או רוכבים על אופניים. תכונה זו לוקחת בחשבון גורמים כמו תנועה, תנאי הדרך וסוג הרכב שבו אתם נוהגים, כדי למצוא את המסלול שיחסוך לכם הכי הרבה דלק. המסלול היעיל ביותר משתנה בהתאם לסוג המנוע שיש לכם. לדוגמה, מנועי דיזל בדרך כלל יעילים יותר במהירויות גבוהות יותר ממנועי בנזין או גז, בעוד שכלי רכב היברידיים וחשמליים מתפקדים טוב יותר בתנועת “עצור וסע”.

זו הסיבה שהנהגים יכולים כעת לבחור גם את סוג המנוע שלהם – בין גז, דיזל, היברידי או חשמלי – על מנת לקבל את המסלול הטוב ביותר והערכות יעילות יותר לגבי השימוש בדלק או באנרגיה. טכנולוגיה זו מתאפשרת הודות לתובנות מהמעבדה הלאומית לאנרגיה מתחדשת (NREL) של משרד האנרגיה האמריקני בשילוב נתונים מהסוכנות האירופית לאיכות הסביבה.

“על ידי שילוב מידע זה עם מגמות נהיגה ב- Google Maps, פיתחנו מודלים מתקדמים של למידת מכונה שהוכשרו על סוגי המנועים הפופולריים ביותר באזור נתון.” – sustainability.google

הנחיות תחבורה ציבורית: גוגל מפות יכולה גם לספק הנחיות לתחבורה ציבורית, שהיא דרך ברת קיימא יותר להתנייד מאשר נהיגה ברכב. תכונה זו יכולה להיות מועילה אם אתם מעוניינים להפחית את טביעת הרגל הפחמנית שלכם או לחסוך כסף על אנרגיה. אפשרות זו שמציעה גוגל מפות יכולה לעזור לכם למצוא את מסלול האוטובוס, הרכבת או הרכבת התחתית הטוב ביותר כדי להגיע ליעדכם באופן היעיל והמהיר ביותר.

כיווני הליכה ורכיבה על אופניים: גוגל מפות יכול גם לספק הנחיות להליכה ולרכיבה על אופניים, שהן דרכים ברות קיימא אפילו יותר להתנייד. תכונות אלו יכולות להיות מועילות אם אתם מעוניינים להתאמן או ליהנות מטיול בחוץ. מצאו תחנות עגינה לשיתוף אופניים וקטנועים של יותר מ- 60 שותפים ב- Google Maps בלמעלה מ-400 ערים בעולם, כולל עדכונים חיים על אופניים/רציפים זמינים.

במפות גוגל תוכלו למצוא תחנות סמוכות ואפילו לאתר כמה כלים פנויים זמינים ברגע נתון במקומות כמו ברלין, ניו יורק, סאו פאולו וטאיפיי. וכשתסיימו עם הנסיעה שלכם, תוכלו לוודא שיש מקום לחנות לפני היציאה. הרחבה זו מתאפשרת הודות לשותפי Micro-mobility כמו Donkey Republic, Tier ו-Voi הממוקמים באירופה, יחד עם Bird and Spin, שנמצאים בארה”ב.

עסקים ברי קיימא: Google Maps יכול גם לעזור לכם למצוא עסקים ברי קיימא באזור שלכם. תכונה זו יכולה להיות מועילה אם אתם מעוניינים לתמוך בעסקים המחויבים להפחית את ההשפעה הסביבתית שלהם. אפשרות זו יכולה לעזור לך למצוא עסקים המחויבים לצמצם את ההשפעה הסביבתית שלהם, כגון עסקים המשתמשים באנרגיה מתחדשת או כאלה שממחזרים חומרים.

להלן כמה טיפים נוספים לשימוש ב- Google Maps כדי לבצע בחירות ירוקות יותר:

  1. בחרו את הרכב החסכוני ביותר בדלק: אם יש לכם ברירה, בחרו את הרכב החסכוני ביותר עבור הצרכים שלכם. זו יכולה להיות מכונית היברידית או חשמלית, או אפילו אופניים או תחבורה ציבורית.
  2. תכננו את המסלול שלכם מבעוד מועד: כאשר אתם מתכננים את המסלול שלכם, קחו בחשבון את השעה ביום ואת תנאי התנועה בשטח. מה שיעזור לכם לבחור את המסלול החסכוני ביותר בדלק.
  3. חניה והליכה: אם אתם יכולים, החנו את המכונית שלכם לפני שהגעתם ליעד ובצעו הליכה ברגל או נסיעה על האופניים ליעד שלכם. זוהי דרך מצוינת להתאמן ולהפחית את טביעת הרגל הפחמנית שלכם.
  4. סעו פחות: אם יש לכם אפשרות, ללכת ברגל, לרכב על אופניים או לנסוע בתחבורה ציבורית במקום לנהוג.
  5. Carpool או Vanpool: אם אתם צריכים לנהוג, השתמשו בשירות Carpool או Vanpool לנסיעה משותפת עם אחרים כדי להפחית את מספר המכוניות על הכביש.

על ידי ביצוע הטיפים האלה, תוכלו להשתמש ב- Google Maps כדי לקבל בחירות ירוקות יותר ולקחת חלק בשמירה על הסביבה.

בנוסף לתכונות אלו, גוגל מפות (Google Maps) עובדת גם על פיתוח דרכים חדשות שיעזרו לאנשים לעשות בחירות ירוקות יותר. לדוגמה, גוגל עובדת על תכונה שתראה למשתמשים את פליטת הפחמן של מסלולים שונים. תכונה זו יכולה לעזור לאנשים לבחור את המסלול הפחות מזהם כשהם נוסעים.

גוגל גם עובדת על הפיכת הפעילות שלה לברת-קיימא יותר. לדוגמה, גוגל מחויבת להשתמש ב- 100% באנרגיה מתחדשת עד שנת 2030. החברה פועלת גם לצמצום הפסולת והמים שלה. על ידי הפיכת המוצרים והפעולות שלה לברי קיימא, גוגל תורמת לאיכות הסביבה ע”י לקיחת חלק ביצירת עתיד בר קיימא יותר.

2. Google Flights

Google Flights מציעה מספר כלים שיעזרו לכם לעשות בחירות ברות קיימא יותר כשאתם מטיילים. כלים אלה כוללים: גוגל Travel הוא מנוע חיפוש טיולים המאפשר לכם למצוא טיסות ליעד הרצוי. בנוסף לכך הכלי יכול לעזור לכם למצוא את הטיסות הזולות ביותר, ל- Google Flights יש גם מספר תכונות שיכולות לעזור לכם לבחור באפשרויות טיסה או נסיעה ברי-קיימא יותר.

אחרת התכונות ש- Google Flights מציעה היא האפשרות לצפות במידע: אילו חברות תעופה מחויבות לקיימות ולאילו נמלי תעופה יש יוזמות ידידותיות לסביבה. תוכלו גם ללמוד על ההשפעה הסביבתית של הבחירה שלכם על ידי קריאת מאמרים וצפייה בסרטונים באתר Google Flights.

גוגל עובדת בשיתוף תעשיית הנסיעות, אנשי אקדמיה וספקי נסיעות כדי לפתח את “מודל השפעת הנסיעות” (TIM), מתודולוגיה להערכת פליטות בטיסה עבור כל נוסע. על ידי סיוע לאנשים לבחור אפשרויות ירוקות יותר, המודל הזמין לציבור הזה יכול לעזור להניע שינוי בתעשיית הנסיעות.

חיפוש מלונות עם תו הסמכה אקולוגי: כשאתם מחפשים מלונות בגוגל, תוכלו לראות מידע על מאמצי הקיימות שלהם. מלונות שהוסמכו לעמוד בסטנדרטים גבוהים של קיימות מארגונים עצמאיים מסוימים, כמו Green Key או EarthCheck, יקבלו תג מוסמך אקולוגי שיוצג ליד שמם.

רוצים לצלול לתוך שיטות הקיימות הספציפיות של מלון מסויים? לחצו על הכרטיסייה “אודות” (About) כדי לראות רשימה של פעולותיהם במישור הקיימות – ממאמצי הפחתת פסולת וחומרים שמקורם הוא בר-קיימא ועד ליעילות אנרגטית וצעדים לחיסכון במים.

“בערך 8% מפליטות גזי החממה העולמיות נגרמות מהתיירות” – ע”י EPA

השירות Google Flights מציע מספר כלים שיעזרו לכם לבצע בחירות ברות קיימא יותר כשאתם מטיילים. כלים אלה כוללים:

אומדן פליטת פחמן (Carbon emissions estimate): אומדן זה מראה לכם כמה פחמן דו חמצני נפלט כאשר אתם נוקטים באפשרות תחבורה מסוימת. אתם יכולים להשתמש באומדן זה כדי להשוות בין אפשרויות שונות ולבחור את זו בעלת הפליטות הנמוכות ביותר.

מסנן פליטות נמוכות (Low emissions filter): מסנן זה מאפשר לראות רק אפשרויות תחבורה שיש להן פליטות נמוכות יותר בהשוואה לנסיעות דומות. זו יכולה להיות דרך מועילה למצוא אפשרויות טיול בר קיימא יותר.

מלונות עם אישור אקולוגי: מסנן זה מאפשר לכם לראות רק מלונות שאושרו על ידי ארגון צד שלישי כברי קיימא. שהות בבתי מלון עם הסמכה אקולוגית: מלונות עם אישור אקולוגי מחויבים לקיימות ונקטו בצעדים לצמצום ההשפעה הסביבתית שלהם.

בנוסף לכלים הללו, Google Travel משתפת פעולה גם עם ארגונים המחויבים לקיימות. לדוגמה, Google Travel עובדת עם ה- Sustainable Travel Association כדי לזהות מלונות עם אישור אקולוגי. Google Travel עובדת גם עם מסד הנתונים של חברות התעופה כדי לחשב את פליטות הפחמן של הטיסות בזמן אמת.

“50% מהמטיילים עושים בחירות נסיעות ידידותיות יותר לאקלים” – מאת Booking.com

על ידי שימוש בתכונות של Google Flights, תוכלו לקבל החלטות מושכלות יותר לגבי בחירות הנסיעות שלכם ולקחת חלק במאמץ של כולנו להפחית את ההשפעה הסביבתית של הפעולות היומיות שלנו.

מספר טיפים נוספים לטיול בר-קיימא יותר:

  1. בחרו את אמצעי התחבורה המקיים ביותר: אם רלוונטי ליעד שלכם, בחרו באמצעי תחבורה בר קיימא יותר, כגון רכבת או אוטובוס, במקום מטוס.
  2. הזמינו טיסות ישירות: לטיסות ישירות יש פליטות פחמן נמוכות יותר מטיסות המשך.
  3. טיילו בקרבת מקום: טיול קרוב יותר לבית הוא ידידותי לסביבה מכיוון שאתם נוסעים פחות זמן ולא צריכים לטוס. זה גם עשוי להיות חסכוני יותר עבורכם.
  4. מזוודות קלות: ככל שהמזוודות שלך קלות יותר, כך דרוש פחות דלק לשנע אותן.
  5. בחרו טיסות בשעות השפל: טיסות בשעות השפל נוטות להיות עם פליטות נמוכות יותר מטיסות בשעות השיא.
  6. בחרו טיסות עם מטוסים חדשים יותר: מטוסים חדשים יותר נוטים להיות חסכוניים יותר בדלק ממטוסים ישנים יותר.
  7. בחרו טיסות עם חברות תעופה ברות קיימא: ישנן מספר חברות תעופה המחויבות לקיימות. בחר לטוס עם אחת מחברות התעופה הללו במידת האפשר.

על ידי ביצוע העצות האלה, אתם יכולים לעשות הבדל בהפחתת ההשפעה הסביבתית שלכם כשאתם מטיילים.

3. חיפוש Google Search

שיתוף תשובות מועילות לשאלות אקלים בחיפוש.

חקרו מידע סמכותי על שינויי אקלים: כשאתם מחפש “שינויי אקלים” ושאילתות קשורות, תוכלו לראות תוצאות מקיפות וחזותיות יותר ממקורות מוסמכים, כולל האו”ם ואחרים, יחד עם תוצאות רלוונטיות כמו חדשות וסרטונים מהרשת.

נתחו את האופציות שלכם לרכישת רכב: אם אתם מחפשים מכונית חדשה, אתם יכולים להשוות דגמים חשמליים והיברידיים מול אופציות המונעות בגז כדי להבין את העלות של אפשרויות ברות הקיימא העומדות לרשותכם לפני הקנייה. כשאתם מחפשים דגם רכב, תוכלו לראות את עלויות הדלק או האנרגיה והפליטות השנתיות שלו – וכיצד הוא בהשוואה לכלי רכב דומים. כשאתם מחפשים כלי רכב חשמליים, תראו עלויות משוערות, טווח, מהירויות טעינה ותחנות טעינה תואמות בקרבת מקום עם זמני טעינה אופייניים.

מצאו נקודות מיחזור בקרבת מקום: עסקים יכולים להוסיף מאפייני מיחזור לפרופילים העסקיים שלהם – מה שמקל על אנשים למצוא נקודות מיחזור בקרבת מקום בחיפוש ובמפות.

התראות על חום קיצוני: התראות חדשות על חום קיצוני בחיפוש Google יוכלו לעזור לאנשים למצוא מידע סמכותי, בזמן אמת ויאפשר להם לנקוט בפעולה, כדי להתכונן ולהסתגל למזג האוויר הקיצוני. כשאנשים מחפשים מידע על חום קיצוני, הם יראו פרטים כמו: מתי צפוי גל חום להתחיל ולהסתיים, טיפים לשמירה על קור רוח וניהול דאגות בריאותיות קשורות שכדאי להיות מודעים אליהם – כולם מוצגים בצורה בולטת בתוצאות החיפוש. כדי לוודא שהמידע רלוונטי ומדויק, בגוגל עובדים עם רשת המידע העולמית על בריאות החום  Global Heat Health Information Network (GHHIN).

4. גוגל Shopping

הכלי שכולל הצעות לאפשרויות ברות קיימא וחסכוניות יותר באנרגיה בעת חיפוש אחר מכשירי חשמל לבית.

קנו מכשירי חשמל יעילים יותר: מצאו הצעות לאפשרויות ברות קיימא וחסכוניות יותר באנרגיה בעת חיפוש אחר מכשירי חשמל ביתיים בעלי השפעה גבוהה. כשאתם מחפשים מוצרים עתירי אנרגיה כמו תנורים, מדיחי כלים או מחממי מים, ההצעות בכרטיסיית הקניות יעזרו לצמצם את החיפוש לאפשרויות ברות קיימא יותר. מצאו מדיח כלים מוסמך Energy Star, או למשל כיריים אינדוקציה במקום כיריים רגילים.

Google שופינג מציעה מספר תכונות שיכולות לעזור לכם לעשות בחירות ברות קיימא יותר כשאתם עושים קניות. תכונות אלה כוללות:

  1. מוצרים ברי קיימא: Google שופינג יכול להציג בפניכם מוצרים שאושרו כברי קיימא על ידי ארגוני צד שלישי.
  2. פליטת פחמן: Google שופינג יכול להראות לכם את פליטת הפחמן המשוערת של מוצרים שונים. מידע זה יכול לעזור לכם לבחור מוצרים בעלי השפעה סביבתית נמוכה יותר.
  3. אפשרויות מיחזור: Google שופינג יכול להראות לכם את אפשרויות המיחזור של מוצרים שונים. מידע זה יכול לעזור לכם להפחית את הפסולת שלכם.
  4. מותגים ברי קיימא: בגוגל שופינג יכולה להראות לכם מותגים המחויבים לקיימות. מידע זה יכול לעזור לכם לתמוך בעסקים שמשפיעים לטובה על הסביבה.

אלו רק חלק מהתכונות הקיימות ש-Google שופינג מציעה. על ידי שימוש בתכונות אלה, אתם יכולים לעשות בחירות ברות קיימא יותר כשאתם עושים קניות.

בנוסף לתכונות הללו, Google שופינג עובדת גם על פיתוח דרכים חדשות שיעזרו לאנשים לעשות בחירות ברות-קיימא יותר. לדוגמה, גוגל עובדת על תכונה שתראה למשתמשים את ההשפעה הסביבתית של מוצרים שונים. תכונה זו יכולה לעזור לאנשים לבחור מוצרים בעלי השפעה סביבתית נמוכה יותר.

הנה כמה דוגמאות ספציפיות לאופן שבו Google שופינג יכול לעזור לכם להיות יותר “ירוקים” בבחירות שלכם:

  • אם אתם מחפש מחשב נייד חדש, אתם יכול להשתמש ב-Google שופינג כדי למצוא מחשבים ניידים שאושרו כברי קיימא על ידי ארגון צד שלישי. זה יעזור לכם להבטיח שאתם בוחרים מחשב נייד שנוצר עם חומרים ושיטות עבודה ברות קיימא.
  • אם אתם מחפש זוג נעליים חדש, תוכלו להשתמש בגוגל שופינג כדי למצוא נעליים בעלות טביעת רגל פחמנית נמוכה יותר. מידע זה מוצג בדרך כלל ברשימת המוצר.
  • אם אתם מחפשים מכשיר ביתי חדש, אתם יכולים להשתמש ב-Google שופינג כדי למצוא מכשירי חשמל בעלי אישור Energy Star. המשמעות היא שהם תוכננו להיות חסכוניים יותר באנרגיה ממכשירים סטנדרטיים.

על ידי שימוש בתכונות הקיימות של Google שופינג, אתם יכולים לעשות בחירות מושכלות יותר לגבי המוצרים שאתם קונים ולעזור להפחית את ההשפעה הסביבתית שלכם.

5. שירותי הענן של גוגל Google Cloud

Google Cloud מחויבת לקיימות ויש לה מספר יוזמות כדי לצמצם את ההשפעה הסביבתית שלה. יוזמות אלו כוללות:

פועלת על 100% אנרגיה מתחדשת: Google Cloud מחויבת לפעול על 100% אנרגיה מתחדשת עד 2030. החברה כבר השיגה יעד זה באזורים רבים ופועלת להרחיב את השימוש באנרגיה מתחדשת שלה לכל האזורים.

שימוש במרכזי נתונים ברי קיימא: מרכזי הנתונים של Google Cloud מתוכננים להיות ברי קיימא ככל האפשר. החברה משתמשת בחומרים ממוחזרים, במערכות קירור חסכוניות במים ובפרקטיקות ברות קיימא אחרות במרכזי הנתונים שלה.

מציע פתרונות “מחשוב ירוק”: Google Cloud מציעה מגוון פתרונות מחשוב ירוק, כגון cloud bursting ושינוי קנה מידה אוטומטי של ענן, שיכולים לעזור לעסקים להפחית את צריכת האנרגיה שלהם.

מתן ייעוץ בנושא קיימות: Google Cloud מציע שירותי ייעוץ בנושא קיימות כדי לעזור לעסקים להעריך את ההשפעה הסביבתית שלהם ולפתח תוכניות קיימות.

יוזמות הקיימות של Google Cloud עוזרות להפחית את ההשפעה הסביבתית של החברה ולתרום תרומה חיובית לאיכות הסביבה. Google Cloud מציע מספר כלים שיעזרו לעסקים להפחית את ההשפעה הסביבתית שלהם. כלים אלה כוללים:

  1. Carbon Footprint (“טביעת רגל פחמנית”): כלי זה עוזר לעסקים לחשב את פליטת הפחמן שלהם הקשורה לשימוש שלהם ב- Google Cloud.
  2. Active Assist: כלי זה עוזר לעסקים לבצע אופטימיזציה של משאבי Google Cloud שלהם כדי להפחית את צריכת האנרגיה.
  3. Renewable Energy Credits (זיכויים לאנרגיה מתחדשת): תוכנית זו מאפשרת לעסקים לרכוש זיכויים לאנרגיה מתחדשת כדי לקזז את פליטת הפחמן שלהם.
  4. פתרונות ברי קיימא: תוכנית זו מציעה קטלוג של פתרונות ברי קיימא לעסקים, כגון מרכזי נתונים חסכוניים באנרגיה ותוכנות קיימות מבוססות ענן.

כלים אלה מאפשרים לעסקים להפחית את ההשפעה הסביבתית שלהם ולקחת את החלק שלהם בבניית עתיד בר-קיימא יותר.

הנה כמה דוגמאות ספציפיות לאופן שבו Google Cloud יכול לעזור לעסקים להיות ירוקים יותר:

  • חברת שירותים פיננסיים יכולה להשתמש בכלי Carbon Footprint של Google Cloud כדי לחשב את פליטת הפחמן שלה הקשורה לשימוש שלה ב- Google Cloud. לאחר מכן החברה יכולה להשתמש במידע זה כדי לפתח תוכנית להפחתת הפליטות שלה.
  • חברה קמעונאית יכולה להשתמש בכלי Active Assist של Google Cloud כדי לייעל את משאבי ה- Google Cloud שלה כדי להפחית את צריכת האנרגיה. החברה יכולה גם להשתמש בכלי זה כדי לזהות ולתקן חוסר יעילות בשימוש בענן שלה.
  • חברה יצרנית יכולה לרכוש זיכויים לאנרגיה מתחדשת מ- Google Cloud כדי לקזז את פליטת הפחמן שלה. זה יעזור לחברה לעמוד ביעדי הקיימות שלה.
  • חברת בריאות יכולה להשתמש בתוכנית פתרונות ברי קיימא של Google Cloud כדי למצוא וליישם פתרונות ברי קיימא עבור העסק שלה. זה יכול לכלול שימוש במרכזי נתונים חסכוניים באנרגיה או בתוכנת קיימות מבוססת ענן.

על ידי שימוש בכלים ובפתרונות של Google Cloud, עסקים יכולים לנהל באופן יעיל את ההשפעה הסביבתית שלהם ולפתח כלים ופתרונות שיסייעו לאנשים לבצע פעולות שלוקחות בחשבון את צרכי הסביבה.