myHerb

כורכום

Turmeric הוא תבלין שמגיע מצמח הכורכום, שמקורו בהודו ובדרום מזרח אסיה. הוא בן למשפחת הג’ינג’ר ובעל צבע צהוב-כתום עז. כורכום נמצא בשימוש במשך אלפי שנים ברפואה ובבישול המסורתיים, ומהווה מרכיב יסוד במאכלים הודיים ומזרח תיכוניים רבים.

התרכובות הפעילות בכורכום ידועות ככורכומינואידים, כאשר החשוב ביותר הוא כורכומין. כורכומין הוא נוגד חמצון רב עוצמה ובעל השפעות אנטי דלקתיות. כורכום מכיל גם תרכובות מועילות אחרות, כולל שמנים אתריים ופיטוכימיקלים אחרים.

בנוסף לשימוש כתבלין, כורכום זמין כתוסף תזונה בצורה של כמוסות, טבליות או תמציות. הוא משמש למגוון מצבים בריאותיים, כולל דלקת מפרקים ניוונית, דלקת מפרקים שגרונית, בעיות עיכול ודיכאון, בין היתר.

החומר הפעיל בצמח הכורכום נקרא כורכומין (Curcumin). לכורכום ולכורכומין מגוון פעולות ביולוגיות, אך קשה לחקור אותן מכמה סיבות. ראשית, הכורכומין אינו יציב ומשתנה בקלות לחומרים אחרים. שנית, כשצורכים כורכום באופן אוראלי, הזמינות הביולוגית שלו נמוכה, ורק מעט ממנו מגיע לזרם הדם. שלישית, קיימת שונות גבוהה בהרכב החומרים של מוצרי כורכום וכורכומין.

הכורכומין נחקר בהקשר לפעילותו האפשרית נגד דלקת וכטיפול לסרטן ושימושים רפואיים נוספים. חרף מספר הרב של המחקרים בתחום, לא נמצאו ראיות ליעילות מספקת של הכורכומין לטפל בבעיות אלה. מחקר שנערך בבית החולים שיבא מצא כי כורכומין מסייע בטיפול במחלת קוליטיס כיבית, אולם שותף למחקר הדגיש כי ריכוז הכורכומין בכורכום, 5%, נמוך מכדי שצריכת כורכום תהווה טיפול במחלה.

כורכומין הוא החומר הפעיל בכורכום, סוג של תבלין נפוץ בבישול וברפואה המסורתית. כמה יתרונות בריאותיים פוטנציאליים של כורכומין כוללים:

  1. הפחתת דלקת: לכורכומין מאמינים שיש השפעות אנטי דלקתיות חזקות, אשר עשויות לסייע בהפחתת הדלקת בכל הגוף ולשפר את הבריאות הכללית.
  2. שיפור תפקוד המוח: כורכומין משמש לעתים לשיפור תפקוד המוח, שכן מאמינים שיש לו השפעה חיובית על זיכרון, קשב ותהליכים קוגניטיביים אחרים.
  3. מניעת סרטן: כורכומין משמש לעתים למניעת סרטן, שכן מאמינים שיש לו תכונות אנטי-מיקרוביאליות ואנטי-דלקתיות ועשוי לסייע במניעת התפתחות של תאים סרטניים.
  4. הקלה על כאבים: כורכומין משמש לעתים לשיכוך כאב, שכן מאמינים שיש לו תכונות משככות כאבים ואנטי דלקתיות.
  5. שיפור בריאות הלב: כורכומין משמש לעתים לשיפור בריאות הלב, שכן מאמינים שיש לו השפעה חיובית על לחץ הדם, רמות הכולסטרול וסמנים אחרים לבריאות הלב.

כורכום נחשב בדרך כלל בטוח בשימוש בכמויות מתונות כתבלין במזון. עם זאת, מינונים גבוהים של תוספי כורכום או כורכומין עלולים לגרום לתופעות לוואי, כולל בעיות במערכת העיכול ואינטראקציות עם תרופות מסוימות. חשוב לדבר עם איש מקצוע בתחום הבריאות לפני נטילת תוספי כורכום או שימוש בו כטיפול במצב בריאותי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Click to access the login or register cheese
Scroll to Top