myHerb

קורדיספס: תחנת כוח ברפואה הסינית המסורתית

לפטריות הקורדיספס יש המון ערך, בין השאר בגלל המיסטיקה שאופפת את הפטרייה. המכונה גם “Winter Worm Summer Grass” בסינית. מערכת הרפואה הסינית המסורתית מכבדת את הפטרייה על יכולתה “להמריץ את הריאות ולהזין את הכליה” בשפתם.

בחורף אנחנו זקוקים לחיזוק חיצוני. סוג של סיוע חברותי שכזה מאיזו פטרייה או צמח מרפא. אמנם הגוף שלנו הוא מכונה חזקה ומתקדמת, במיוחד להגנה מפני וירוסים וחיידקים. יחד עם זאת, הגוף שלנו אינו תמיד מושלם באופן שבו הוא מתמודד עם מחלות. לפעמים הוא זקוק לסיוע חיצוני דמויי צמח או פטריית מרפא.

זו הייתה המטרה… זהו חלק מתהליך הסימביוזה האנושית עם הטבע. המיזוג האנושי עם הטבע הוא תהליך של גילוי עצמי, השלת האגו, וההבנה שאינך יכול להסתמך אך ורק על גופך. תאלץ ממש “להפחית מערכו של גופך הקדוש”. “לרדת על ארבע” ופשוט לצרוך צמח או פטרייה שיעזרו לך. אם זה ברמה הפיזית או הנפשית. אולי הפעם, היא זו שתעשה את ההבדל הנדרש ותציל אותך. לשם כך קיימים כלים בטבע שבנויים, כדי לעזור לנו להתמודד עם מחלות. באופן מסתורי הם משתלבים עם גוף האדם ויודעים כיצד להתנהג. כך הם מסייעים למערכת החיסון של האדם.

קורדיספס היא אחת מהפטריות שמומלץ לצרוך בחורף. השימושים המסורתיים של הקורדיספס מקנים לה גם את היתרונות הבאים: היא מסייעת להתמודד עם עייפות; מפחיתה הזעות לילה; משפרת את החשק המיני; מקלה על מחלות בדרכי הנשימה; מגנה על הלב; משפרת את תפקוד הכליות ומגנה על הכבד.

מופע אמיתי של גאונות הטבע

פטריות הקורדיספס הן מופע אמיתי של גאונות הטבע. בעוד שרוב פטריות המרפא גדלות לצד עצים נרקבים, פטריית הקורדיספס נוקטת בגישה שונה בהרבה, בכל הנוגע להישרדות. פטריות הקורדיספס משרות השפעה שמטיבה עם בריאותם של בני האדם. תרבויות מסורתיות השתמשו בהן במשך אלפי שנים על מנת לטפל בשורה ארוכה של מחלות.

לאחרונה, מדענים מודרניים חושפים את הסודות הביוכימיים של הפטריות, כדי לגלות מה עומד בבסיס התכונות התרפיות שלהן. ישנם כ-750 זנים מהזן Cordyceps. ולמרות שחוקרים בדקו כ- 35 מינים עד כה, כבר נמצאו ממצאים המאששים חלק מהיתרונות שהתקבלו מהשימוש המסורתי בהן.

“הם טרם פיצחו את הקוד, בכל הנוגע לטיפוח וגידול פטריות הקורדיספס סיננסיס”

הזן “Cordyceps Sinensis” הוא מה שאנחנו מחפשים: זהו זן בעל הערכה רבה ברפואה הסינית המסורתית, הפטרייה שוכנת בגובה של כ- 3,800 מטרים מעל פני הים, בכרי הדשא האלפיניים של הרי ההימלאיה. קורדיספס סיננסיס זוכה בכתר כאשר העניין נוגע בפופולריות. מספר חברות מגדלות “קורדיספס מיליטריסטי” (זן אחר של פטריות Cordyceps) בקנה מידה גדול. אך הם טרם פיצחו את הקוד, בכל הנוגע לטיפוח וגידול פטריות מסוג קורדיספס סיננסיס.

ציידי פטריות סורקים את הרמה הטיבטית בחיפוש אחר דגימות מן הפרא. כאשר הביקוש עולה וקצירת היתר מאיימת על ההיצע, מחירן של הפטריות עשוי להגיע ליותר מ-140,000 דולר לקילו.

הגנה מפני מתח ומצבים אחרים של חוסר הרמוניה ומחלות

מעניין שחלק מן הכימיקלים המצויים בפטרייה, בנוסף גם מגינים עלינו מפני מתח ומצבים אחרים של חוסר הרמוניה ומחלות. לצד פטריות מרפא אחרות, הקורדיספס מחזיקה במעמד של אדפטוגן. תרופות טבעיות אלו (אדפטוגנים) מסייעות לגוף להסתגל ללחץ, וגם מגינות על האיברים שלנו מפני חלק מההשפעות המזיקות של מצב פסיכולוגי זה (מתח).

קבוצות המפתח של המרכיבים המועילים המצויים בקורדיספס:

מולקולות אלו ממלאות תפקיד משמעותי בקידוד המידע הגנטי בגוף. הקורדיצפין הפך לאחד מהנוקלאוזידים החשובים ביותר בפטרייה והוכיחו תכונות נוירו-פרוקטטיביות ואנטי-סרטניות.

  • פוליסכרידים

פחמימות מורכבות אלו מופיעות בפטריות מרפא רבות ומציגות פוטנציאל בכל הנוגע לוויסות המערכת החיסונית והפחתת העייפות.

  • סטרולים

נמצאים בצמחים ובפטריות. הסטרולים המצויים בקורדיספס עשויים לסייע בהפחתת דלקתיות ומציגות יכולות אנטי-גידוליות במחקר מוקדם.

  • אלקלואידים

בהגדרה, תרכובות אורגניות אלו, המופיעות באופן טבעי, מכילות לפחות אטום חנקן אחד. האלקלואידים בקורדיספס מציעים תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות.

גלו מה מצא המחקר בנוגע למחלות סרטן ווירוסים:

בנוסף לקידום אריכות ימים והסיוע לבצע ביצועים טובים יותר, קורדיספס עשויה להחזיק במפתח לטיפול במחלות מסוימות.

השפעות אנטי-סרטניות: מחקרים במבחנה הראו כי הקורדיספס מפעילה השפעות אנטי-גידוליות, כנגד סוגים שונים של תאים סרטניים בבני אדם, בין השאר בריאות ובמעי הגס. מחקר נוסף בבעלי חיים הוכיח בנוסף את יכולתה של הפטרייה לפעול כנגד סרטן העור וסרטן הריאות.

הגנה מפני וירוסים: קורדיספס הראת השפעות מבטיחות נגד סוגים מסוימים של וירוסים, כולל “Epstein-Barrאפשטיין-בר, שפעת, הרפס ו-COVID-19.

מחקרים עדכניים שנעשו על פטריית הקורדיספס

האם לקורדיספס ישנו עתיד לשימוש ברפואה המודרנית? כפי שנראה, עם שילוב הטכלונולוגיה הפרמצבטית ניתן להפוך את הפטרייה ל מחקרים רבים בהחלט מגבים את מה שהיה ידוע כבר לפחות מלפני 3,000 שנים בסין ובאיזורים נוספים באסיה.

ישנם עוד מאות אלפי זנים חדשים של פטריות לגלות בעולם המפליא הזה…

כיום ישנן תרופות אנטיביוטיקה המבוססות על פטריות. תארו לכם את הפוטנציאל הרפואי, הביו-טכנולוגי, הקולינרי, הפסיכדלי, האמנותי של עולם הפטריות שעתידן להתגלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Click to access the login or register cheese
Scroll to Top