myHerb

צמחי מרפא לעונת ההצטננות ותפקידם של נוגדי החמצון

עונת ההצטננות והשפעת נמשכת מתחילת הסתיו ועד סוף החורף. הצטננות יכולה להיות מעצבנת להתמודד איתה ומגבילה זמנית את המערכת החיסונית שלך, למרות שהיא בדרך כלל אינה מסוכנת. למרבה המזל, ישנן מספר תרופות צמחיות שניתן לכלול בתזונה שלהן כדי לסייע בטיפול בנגיף ההצטננות. ניתן להשתמש ברבים מצמחי המרפא הללו כדי להקל על אי נוחות כללית, להפיג גודש ולהרגעת כאבי גרון.

צמחים אלו מכילים נוגדי חמצון שהוכחו מדעית כיעילים לחיזוק מערכת החיסון. נוגדי חמצון טבעיים אלו, במיוחד פוליפנולים וקרוטנואידים, מציגים מגוון רחב של השפעות ביולוגיות, כולל אנטי דלקתיות, אנטי אייג’ינג, אנטי טרשת עורקים ואנטי-סרטניות.

אנשים נוטים לדבר על נוגדי חמצון כקטגוריה רחבה, אבל הם למעשה יותר כמו משפחה גדולה. למעשה, גם ויטמין C הוא נוגד חמצון, וכך גם ויטמין E וויטמין A. יש עוד הרבה, כל אחד עם היתרונות שלו.

בחורף ניתן להיעזר בצמחי מרפא ופטריות בעלי תכולת נוגדי חמצון מוגברת. להלן רשימה של צמחים ופטריות מרפא בעלי תכולת נוגדי חמצון גבוהה.

הידעתם? מספר מחקרים מצביעים על כך שאוכמניות מכילות את הכמות הגבוהה ביותר של נוגדי חמצון מבין כל הפירות והירקות הנצרכים בדרך כלל.

אוכמניות

על פי ניתוח FRAP, באוכמניות יש עד 9.2 mmol של נוגדי חמצון לכל 100 גרם. FRAP או בשמו המלא Ferric reducing ability of plasma הוא מבחן קיבולת נוגד חמצון המשתמש ב-Trolox כסטנדרט. בדיקה זו משמשת לעתים קרובות למדידת יכולת נוגדת החמצון של מזונות, משקאות ותוספי תזונה המכילים פוליפנולים.

בנוסף, מחקרים במבחנה הראו כי נוגדי החמצון באוכמניות עשויים לעכב את הירידה בתפקוד המוח הנוטה לקרות עם הגיל.

אוכמניות
אוכמניות כחולות בטבע

חוקרים הציעו כי נוגדי החמצון באוכמניות עשויים להיות אחראים להשפעה זו. הם עושים זאת על ידי נטרול רדיקלים חופשיים מזיקים, הפחתת דלקת ושינוי הביטוי של גנים מסוימים.

בנוסף, נוגדי החמצון באוכמניות, במיוחד סוג הנקרא אנתוציאנינים, הוכחו כמפחיתים גורמי סיכון למחלות לב, מפחיתים רמות כולסטרול LDL ולחץ דם.

גם טעימות וגם בריאות במיוחד האוכמניות הן מקור נהדר להשגת נוגדי חמצון.

תוספי אוכמניות מומלצות לרכישה ב- iHerb

    גוג’י ברי

    גוג’י ברי (Lycium barbarum) הם חלק מהרפואה הסינית המסורתית כבר למעלה מ-2,000 שנה. הגוג’י משווקים לעתים קרובות כמזון-על מכיוון שהם עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון רבים.

    בהתבסס על ניתוח FRAP, גוג’י ברי מכילים 4.3 mmol של נוגדי חמצון לכל 100 גרם.

    בנוסף, גוג’י ברי מכילים נוגדי חמצון ייחודיים הידועים כפוליסכרידים. אלה נקשרו להפחתת הסיכון למחלות לב וסרטן, ועשויים לסייע במאבק בהזדקנות העור.

    גוג'י ברי
    גוג’י ברי

    יתר על כן, גוג’י ברי עשויים להיות יעילים מאוד גם בהעלאת רמות נוגדי החמצון בדם. בעוד שגרגרי הגוג’י הם מזינים, הם יכולים להיות יקרים לאכילה על בסיס קבוע.

    יתרה מכך, ישנם רק קומץ מחקרים על ההשפעות של גוג’י ברי על בני אדם. למרות שאלו תומכים ביתרונות הבריאותיים שלהם, יש צורך במחקר מבוסס-אדם נוסף.

    אסטרגלוס

    למיני ה- Astragalus, במיוחד Astragalus membranaceus, יש היסטוריה ארוכה של שימוש רפואי ברפואה הסינית המסורתית. באופן ספציפי, מרכיבים מהשורשים המיובשים מספקים הגנה משמעותית מפני פגיעות לב, מוח, כליות, מעיים, כבד וריאות במודלים שונים של מחלות הקשורות ללחץ חמצוני.

    מרכיבים מבודדים שונים מן ה- Astragalus כמו אסטרגלוזידים, פלבנואידים ופוליסכרידים הציגו גם מניעה משמעותית של פגיעה ברקמות באמצעות מנגנונים נוגדי חמצון. 

    השורש שלו משמש למטרות בריאות. בדרך כלל בשילוב עם צמחי מרפא אחרים, אסטרגלוס מקודם כתוסף תזונה למצבים רבים, כולל זיהומים בדרכי הנשימה העליונות, נזלת אלרגית (קדחת השחת), אסטמה, תסמונת עייפות כרונית ומחלת כליות כרונית, בין היתר.

    עלי אסטרגלוס

    את האסטרגלוס נוח לצרוך כתוסף תזונה מידי יום והוא נחשב לצמח אדפטוגני. אני משתמש בתמצית אסטרגלוס (לתוך הקפה) מידי יום וזה בהחלט עוזר לי למנוע את המצבים הלא נעימים של הסימפטומים של הצטננות. לפני שהייתי צורך אותו הייתי סובל מהצטננויות הרבה יותר. אבל זה הסיפור האישי שלי.

    ניתן להשיג אותו ב- iHerb במחיר סביר בהחלט:

    “כאשר נלקח דרך הפה: האסטרגלוס הוא בטוח עבור רוב המבוגרים. מינונים של עד 60 גרם ביום היו בטוחים לשימוש עד 4 חודשים ברץ. אסטרגלוס בדרך כלל נסבל היטב.” כך עפ”י WebMD.

    מקורות לנוגדי חמצון

    נוגדי חמצון הם תרכובות שגופך מייצר באופן טבעי. אפשר להשיג אותם גם ממזונות.

    הם מגנים על הגוף מפני מולקולות שעלולות להזיק, הידועות בשם רדיקלים חופשיים, שיכולים להצטבר ולקדם מתח חמצוני. למרבה הצער, מתח חמצוני מעלה את הסיכון למחלות לב, סרטן, סוכרת מסוג 2 ומחלות כרוניות רבות אחרות.

    אכילת תזונה עשירה בנוגדי חמצון יכולה לסייע בנטרול רדיקלים חופשיים ולהפחתת הסיכון למחלות כרוניות אלו.

    מקורות נוספים לאנטי-אוקסידנטים במזון כוללים:

    ברוקולי, תרד, גזר ותפוחי אדמה כולם עשירים בנוגדי חמצון, וכך גם ארטישוק, כרוב, אספרגוס, אבוקדו, סלק, צנון, חסה, בטטה, דלעת וקייל.

    הדיאטה שלכם משפיעה על עונת הצינון

    אם תשתדלו להמעיט במזונות מעובדים וחומרי טעם וריח מלאכותיים, הגוף שלכם יאמר לכם תודה על כך. מזונות מעובדים מחלישים את הגוף ומעלים את הכולסטרול הרע.

    השתדלו לתת יותר תשומת לב לירקות בדיאטה שלכם והוסיפו את האוכמניות לסדר היום, שכן הן נמצאות בראש הרשימה של נוגדי החמצון. הוספת תוספי תזונה צמחיים כגון אסטרגלוס תתן Boost למערכת החיסון ותסייע לכם להתמודד ולמנוע מצבי צינון.

     

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    Scroll to Top